2 Σεπ 2017

Αποκάλυψη Πούτιν: «Ποιος θα είναι εκείνος που θα κυριαρχήσει πάνω στον πλανήτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη Πούτιν: «Ποιος θα είναι εκείνος που θα κυριαρχήσει πάνω στον πλανήτη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δηλώσεις που δεν μας έχει συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, προέβη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στο πως θα μπορούσε να εξελιχθεί ο κόσμος αν η ανθρώπινη τεχνολογία έφτανε σε επίπεδα ασύλληπτα μεγάλα.

Του Άρη Δημόπουλου

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας συνομίλησε με μαθητές σχολείων στην πόλη Yaroslavl, κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς στη Ρωσία, μία συνάντηση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Μεταξύ άλλων εσωτερικών κυρίως θεμάτων, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην πρόοδο της τεχνολογίας που συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και παγκόσμια. Οι εκτιμήσεις του για το άμεσο μέλλον ξάφνιασαν πολλούς, με τον Ρώσο πρόεδρο να κάνει μία ανησυχητική πλην ειλικρινή διαπίστωση.

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μόνο το μέλλον της Ρωσίας, αλλά το μέλλον όλης της ανθρωπότητας. Ενέχει μικρούς κινδύνους και οι άνθρωποι μπορούν να βρουν τεράστιες ευκαιρίες σε αυτήν. Όποιος αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτόν τον τομέα θα γίνει ο άρχοντας ολόκληρου του κόσμου!».

Την επόμενη ωστόσο στιγμή ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε:
«Ωστόσο, είναι ανεπιθύμητο να συγκεντρωθεί το μονοπώλιο στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σε ένα μόνο «ζευγάρι χεριών». Επομένως, εάν εμείς γίνουμε οι ηγέτες (δηλ. η Ρωσία) , σίγουρα θα μοιραστούμε την τεχνολογία μας με τον υπόλοιπο κόσμο. Θα πρέπει για αυτόν τον λόγο σαν χώρα να αρχίσει να μας απασχολεί σοβαρά αυτό το θέμα, προκειμένου να μην μείνουμε πίσω στην παγκόσμια κούρσα».

Εξήγησε δε στους μαθητές τα θετικά και τα…αρνητικά της τεχνητής νοημοσύνης, σημειώνοντας πως ενώ δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και αναπτύσσεται η οικονομία, εντούτοις μπορεί και να χαθεί η επαφή με την «φυσική χειρονακτική εργασία».

Εξάλλου η Ρωσία δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο πίσω στην τεχνητή νοημοσύνη όσο τυχόν θεωρούν στη Δύση ή αλλού. Οι δηλώσεις Πούτιν περί «Global Dominion» (παγκόσμιας κυριαρχίας) μόνο τυχαίες δεν είναι:

el.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αποκάλυψη Πούτιν: «Ποιος θα είναι εκείνος που θα κυριαρχήσει πάνω στον πλανήτη» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: