18 Αυγ 2017

Μια συνέντευξη του Ελύτη, πριν από τριάντα χρόνια(βιντεο)

Μια συνέντευξη του Ελύτη, πριν από τριάντα  χρόνια(βιντεο)

Τριάντα χρόνια μετά οι φόβοι του Ελύτη βγαίνουν αληθινοί. Ο κίνδυνος να αλλοιωθεί η φυσιογνωμία της Ελλάδας βγαίνει αληθινός γιατί πράγματι οι αξίες του μεγέθους και της ποσότητας κυρίευσαν τις σκέψεις και τις πράξεις της εξουσίας και του λαού και περιθωριοποίησαν τις αξίες της ευγένειας και της ποιότητας.

Τριάντα χρόνια μετά, οι ίδιες αλλοτριωτικές νοοτροπίες, σε ένα πλέον κυρίαρχο παγκοσμιοποιημένο πλαίσιο, δείχνουν να καταφέρνουν τη χαριστική βολή σε αυτό που ο Ελύτης εννοεί «Ελληνικότητα»....

Και αυτό γίνεται με τη συμμετοχή όχι μόνο του αλλοτριωμένου πλέγματος λαού και πολιτικής εξουσίας αλλά και της πλειοψηφίας του πνευματικού κόσμου της χώρας.

Ο Έλληνας αποκόβεται από τις ιδεολογικές του ρίζες και χάνει την ταυτότητα του.

Αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η ατομική διάσωση δεν είναι θέμα μόνο οικονομικής φύσης αλλά κυρίως έχει να κάνει με τη διάσωση, την προβολή και την εφαρμογή των θετικών αυτών αξιών στις οποίες αναφέρεται ο Ελύτης και οι οποίες συνθέτουν το στίγμα της «Ελληνικότητας» στο πέρασμα των αιώνων.

Όπως έγραφε στο «AD LIBITUM»: «συ ο μικρός / να τα βάλεις με τα φυσικά φαινόμενα /μεγεθυμένος μόνο από τη σκέψη».

Ακούστε την συνέντευξη…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Μια συνέντευξη του Ελύτη, πριν από τριάντα χρόνια(βιντεο)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: