«Έφυγε» αιφνιδίως στον ύπνο της η μεγάλη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη (βίντεο)
«Έφυγε» αιφνιδίως στον ύπνο της η μεγάλη ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη (βίντεο)

Νεκρή βρέθηκε στο εξοχικό της στο Πόρτο Ράφτη η μεγάλη ηθοποιός, Ζωή Λάσκαρη.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου της γέμισε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η 73χρονη Ζωή Λάσκαρη πέθανε στον ύπνο της, κατά τη διάρκεια της νύχτας, από έμφραγμα μυοκαρδίου

Την θλιβερή αυτή είδηση επιβεβαίωσε και το Υπουργείο Πολιστισμού. Η Ζωή Λάσκαρη, η οποία γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12 Δεκεμβρίου 1944, ξεκίνησε την καριέρα της κερδίζοντας τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς», το 1959 και το πραγματικό της όνομα ήταν Ζωή Κουρούκλη.

Στα τέλη, μάλιστα, της δεκαετίας του '60 θεωρούνταν, μαζί με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη, μια από τις εμπορικότερες σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Φιλοποίμην Φίνος αποφάσισε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, καθώς θα γινόταν σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια, ενώ το επίθετο Λάσκαρη το επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης από την ονομασία ενός Ιταλού.

Συνεργάστηκε με μεγάλα και αγαπημένα ονόματα, όπως Ρένα Βλαχοπούλου, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Φαίδων Γεωργίτσης, Νίκος Κούρκουλος κ.ά.

Μετά την πτώση του εμπορικού ελληνικού κινηματογράφου από τα μέσα της δεκαετίας του 1970, στράφηκε κυρίως στο θέατρο, αν και πρόλαβε να συμμετάσχει και σε ταινίες βίντεο.

Μεγάλη, όμως, ήταν και η παρουσίαση της στο θέατρο, με πρώτη θεατρική εμφάνιση στην Κύπρο με τα έργα Μιας πεντάρας νιάτα των Γιαλαμά-Πρετεντέρη, Η παγίδα του Pομπέρ Τομά και το Βαθιά γαλάζια θάλασσα του Ράτιγκαν.

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες: Μιχάλη Κακογιάννη, Ανδρέα Βουτσινά, Μίνω Βολανάκη, Σταμάτη Φασουλή, Άντολφ Σαπίρο, Σταύρο Τσακίρη, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Γιώργο Ρεμούνδο, Γιώργο Θεοδοσιάδη, Δημήτρη Νικολαΐδη, Κωστή Μιχαηλίδη, Κώστα Μπάκα, Αντώνη Αντωνίου, Γιάννη Δαλιανίδη.

Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο από το 1976 και έχουν μία κόρη, τη Μαρία - Ελένη (πρώην σύζυγος του ηθοποιού Απόστολου Γκλέτσου). Από προηγούμενο γάμο της με τον Πέτρο Κουτουμάνο απέκτησε άλλη μία κόρη, τη Μάρθα (που είχε παντρευτεί τον Βλάσση Μπονάτσο).

Είχε διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων έχοντας εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications