Απίστευτη πρόκληση Τσίπρα: Μετέτρεψε σε ταξί ελικόπτερο «Χιούι» για να μην χάσει τις διακοπές του
Απίστευτη πρόκληση Τσίπρα: Μετέτρεψε σε ταξί ελικόπτερο «Χιούι» για να μην χάσει τις διακοπές του

– Ήρθε στην Αθήνα και πέταξε πάλι για τη Λέρο μετά το σόου στα καμένα

Σοβαρή είναι η πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στην δοκιμαζόμενη από τις μεγάλες πυρκαγιές στην ανατολική Αττική κοινωνία, αλλά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Δεν είναι μόνο ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε να εμφανιστεί μετά από τέσσερις ημέρες απραξίας και αφού οι φωτιές είχαν ολοκληρώσει το καταστροφικό τους έργο καίγοντας εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων πευκοδάσους, αλλά προχώρησε σε ένα καθαρά επικοινωνιακό σόου περίπου πέντε ωρών και στη συνέχεια επέστρεψε στις διακοπές του σαν αν μην τρέχει τίποτα.

Οι προκλήσεις ωστόσο δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Αθήνα με ελικόπτερο του Στρατού τύπου «Χιούι» και έφυγε με αυτό για να επιστρέψει σε νησί της Δωδεκανήσου που κάνει με την οικογένεια του διακοπές. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «pentapostagma.gr», ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε με «Χιούι» στο Τατόι. Εκεί επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος για να επιθεωρήσει από τον αέρα τα καμμένα.

Αφού ολοκλήρωσε το σόου, εμφανιζόμενος ατσαλάκωτος και ξεκούραστος απέναντι στους κατάκοπους πυροσβέστες που για τέσσερα μερόνυχτα έδιναν τη μάχη με τις φλόγες χωρίς νερό και φαγητό, τους εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πολιτείας και έριξε την ρουκέτα προχωρώντας σε συγκρίσεις με το 2009, λέγοντας πώς κάηκαν μόνο 15.000 στρέμματα αντί των 150.000 πριν από οκτώ χρόνια.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου (προσγειώθηκε με το ελικόπτερο στο Τατόι και από εκεί με αυτοκίνητο πήγε στην Ηρώδου Αττικού), προήδρευσε της σύσκεψης με τους αρμόδιους υπουργούς για να ανακοινωθούν αστεία μέτρα ανακούφισης των πληγέντων (θα αναφερθούμε στη συνέχεια) και αποχώρισε βιαστικά για την αεροπορική βάση του Τατοΐου.

Εκεί τον περίμενε ανεφοδιασμένο και πάλι το ελικόπτερο του Στρατού τύπου «Χιούι» για να τον μεταφέρει στο νησί που κάνει διακοπές. Πληροφορίες αναφέρουν πώς τον μετέφερε στη Λέρο, το νησί της Δωδεκανήσου που έχει επισκεφθεί και άλλες φορές για διακοπές ο κ. Τσίπρας. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται. Ούτε επίσης από το που τον παρέλαβε το «Χιούι», αν και εικάζεται πώς επιβιβάστηκε και αποβιβάστηκε στη Λέρο.

Το βέβαιο είναι πώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήρθε στην Αθήνα και προσγειώθηκε στο Τατόι με «Χιούι», είδε και απήλθε μετά από περίπου 5 ώρες πάλι με το ίδιο ελικόπτερο για να συνεχίσει τις διακοπές του. Τι κι αν είχε ξεσπάσει κόντρα με την αξιωματική αντιπολίτευση για την απάθεια και απραξία επί τέσσερις ημέρες, τι και αν δέχονταν τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τι και αν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα αρνητικά σχόλια των πολιτών έδιναν και έπαιρναν, το αυτί του κ. Τσίπρα δεν ίδρωσε.

Και δεν είναι μόνο η πρόκληση προς τους κατοίκους των δοκιμαζομένων από τις φωτιές περιοχών, αφού ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε ανέτοιμος-ασυντόνιστος να αντιμετωπίσει την έκτακτη κατάσταση των πυρκαγιών και η κυβέρνηση πιάστηκε στον ύπνο, αλλά και η ακόμη πιο σοβαρή πρόκληση προς όλους τους Έλληνες που βρίσκονται στην ανέχεια όταν το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να τους στείλει τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, να βλέπουν τον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιεί τα ελικόπτερα σαν να πρόκειται για εναέρια «ταξί».

Και καλά να πρόκειται για άμεση ανάγκη. Ασφαλώς και να διατεθεί ελικόπτερο για να διαχειριστεί ο πρωθυπουργός της χώρας την κρίση. Εδώ όμως φαίνεται πώς ο κ. Τσίπρας έκανε κατάχρηση των εναέριων μέσων του Στρατού Ξηράς, τα οποία χρησιμοποίησε για να διακόψει όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα τις διακοπές του. Γιατί και η μετάβαση του στην ανατολική Αττική ήταν ετεροχρονισμένη, αλλά και η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα μάτια του κόσμου.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν ήταν από αστεία έως γελοία. Αποφασίστηκε λέει να δοθεί η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες κατοικιών που έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί βλάβες καθώς και στους ιδιοκτήτες παραγωγικών μονάδων χωρίς βεβαίως να καθορίζονται λεπτομέρειες και να υπάρχουν πλείστα παραδείγματα για το πως η γραφειοκρατία στέκεται εμπόδιο στη χορήγηση των αποζημιώσεων αυτών.

Αποφασίστηκε επίσης να δοθούν φορολογικές διευκολύνσεις για όσους επλήγησαν (σ.σ. άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε) άμεσα αντιπλημμυρικά και δασοτεχνικά έργα για την προστασία των περιοχών από τη διάβρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα και άμεση οριοθέτηση των καμένων δασικών εκτάσεων με αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων. Αποφασίστηκε δε η ενίσχυση της δασικής πολιτικής με προώθηση και ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών στο σύνολο της χώρας, η εφαρμογή δασικών απαγορευτικών διατάξεων για βόσκηση και άλλες δραστηριότητες στις καμένες εκτάσεις και η κήρυξη ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, μέσω αξιοποίησης ψηφιακών υποβάθρων και χαρτών.

Τίποτα απ΄αυτά δεν πρόκειται να γίνει άμεσα. Και το ερώτημα είναι: Έπρεπε να γίνει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για να αποφασιστούν τα μέτρα ασπιρίνες; Ή νομίζει ο κ. Τσίπρας πως έβγαλε την υποχρέωση του με το χθεσινό επικοινωνιακό σόου; Είναι πρωθυπουργός και όχι τουρίστας.

pentapostagma

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications