29 Αυγ 2017

Υπάρχουν φυλές του Ειρηνικού που το DNA τους δεν συνδέεται με γνωστό ανθρώπινο πρόγονο!

Υπάρχουν φυλές του Ειρηνικού που το DNA τους δεν συνδέεται με γνωστό ανθρώπινο πρόγονο!

Το γενεαλογικό δέντρο του ανθρώπου τραντάζεται συθέμελα από τα πρόσφατα κελεύσματα της επιστήμης.

Κι ενώ ξέρουμε πως τα νησάκια του Νοτίου Ειρηνικού παραμένουν από τα πλέον απομονωμένα και ιδιαίτερα μέρη της Γης, μια νέα έρευνα έρχεται να μας δείξει πόσο ακριβώς ιδιαίτερα είναι!

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη αντικαρκινικού ινστιτούτου του Πανεπιστημίου του Τέξας, εντοπίστηκαν στους Μαλαισιανούς ίχνη από άγνωστο μέχρι σήμερα πρόγονο του ανθρώπου.

Οι φυλές που ζουν στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας και κατοικούν στην Παπούα Νέα Γουινέα και τα γύρω νησιά έχουν DNA που δεν ανήκει ούτε στον Νεάντερνταλ ούτε στον Ντενίσοβαν, τους δυο γνωστούς πρόγονους του σημερινού ανθρώπου

Απολιθώματα του Νεάντερνταλ έχουν βρεθεί παντού στον κόσμο, από την Ευρώπη μέχρι και την Ασία, την ίδια ώρα που τα απομεινάρια του Ντενίσοβαν είναι μεν σπανιότερα, όσα έχουμε ωστόσο στα χέρια μας από κάποια σπήλαια της Σιβηρίας είναι ιδιαιτέρως καλά διατηρημένα.

Το γενετικό υλικό των Μαλαισιανών μάς δείχνει όμως και έναν τρίτο, εντελώς διαφορετικό, ανθρώπινο πρόγονο, έναν μακρινό ξάδερφο του Νεάντερνταλ ίσως, ο οποίος εξαφανίστηκε κάποια στιγμή.

«Μας λείπει ένας ολόκληρος πληθυσμός ή κάτι δεν έχουμε καταλάβει καλά για τις σχέσεις τους», είπε ο υπεύθυνος ερευνητής Ryan Bohlender στο «Science News»: «Η ανθρώπινη ιστορία είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ όσο είχαμε πιστέψει πως ήταν»…

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Υπάρχουν φυλές του Ειρηνικού που το DNA τους δεν συνδέεται με γνωστό ανθρώπινο πρόγονο!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: