19 Αυγ 2017

Επεισόδιο στο Καστελλόριζο: Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το νησί

Επεισόδιο στο Καστελλόριζο: Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το νησί

Σαν κεραυνός έσκασε η είδηση από το Καστελλόριζο.... Τούρκοι πράκτορες της Μ.Ι.Τ κατέβασαν την ελληνική σημαία από το φυλάκιο του νησιού και σήκωσαν την τουρκική.

Και η είδηση αυτή βάζει σε κατάσταση συναγερμού την Ελλάδα και ιδιαίτερα το νοτιο-ανατολικό τμήμα της χώρας, αφού ο «τόπος του εγκλήματος» είναι το… Καστελλόριζο!

Η είδηση, όπως αυτή εμφανίσθηκε, αναφέρει πως το συγκεκριμένο προκλητικό περιστατικό συνέβη περί τις 8μ.μ. της Παρασκευής και υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας του ακριτικού νησιού, άνδρες της οποίας κατέβασαν την τουρκική σημαία και ύψωσαν την Ελληνική.
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπόρεσε να υπάρξει πλήρης αναγνώριση των δραστών, τους οποίους ανέλαβαν να βρούνε έλληνες καταδρομείς, οι οποίοι με πολιτική περιβολή (για να μην υπάρξει αναστάτωση των τουριστών) διεξήγαγαν έρευνες οι οποίες απέβησαν άκαρπες.

Στο Καστελλόριζο μετέβη άμεσα κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), ενώ η φρουρά του νησιού έχει τεθεί σε επιφυλακή. Τα ερωτήματα που προκύπτουν, εάν το επωνύμως καταγγελλόμενο περιστατικό είναι αληθινό, είναι ιδιάζουσας βαρύτητας, αφού η δράση των τούρκων επί Ελληνικού εδάφους θεωρείται ως «κακός οιωνός» εξελίξεων επί των ελληνοτουρκικών, τόσο στο Αιγαίο, όσο και –ιδιαίτερα- στο ίδιο το Καστελλόριζο.

Πως μεταφέρθηκαν στο νησί οι Τούρκοι;
Ως τουρίστες; Αν ναι, διέθεταν δικό τους πλωτό μέσο μετακίνησης ή μετέβησαν στο Καστελλόριζο χρησιμοποιώντας την πλωτή τουριστική δίοδο από την τουρκική πλευρά;

Αν οι εκτελέσαντες την συγκεκριμένη προβοκάτσια δεν εισήλθαν στην Ελλάδα (στο Καστελλόριζο) δια της νομίμου οδού, τότε πρέπει να υποθέσουμε για επιχειρησιακή εκτέλεση ειδικά εκπαιδευμένων τούρκων, πιθανότατα των τουρκικών ειδικών δυνάμεων;
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ρωγμή στην ασφάλεια του Καστελλόριζου, την οποία μπορούν να εκμεταλλευθούν μικρές ομάδες ειδικά εκπαιδευμένων ανδρών, ικανές να απειλήσουν τις πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές του νησιού, με αποτέλεσμα την δημιουργία τετελεσμένων εις βάρος της Ελλάδας;

Κάποιοι αρμόδιοι, πρέπει να απαντήσουν επώνυμα και υπεύθυνα για την συγκεκριμένη καταγγελία. Κι αυτό επειδή ένα πιθανό ελληνοτουρκικό επεισόδιο του οποίου η κλιμάκωση θα είναι μη ελεγχόμενη, φαίνεται να είναι όχι απλώς δυνατό να συμβεί, αλλά και ιδιαιτέρως πιθανό, αφού η Τουρκία διακαώς (παρά τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις ειδικών) επιθυμεί την όξυνση, μέσω της οποίας ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ευελπιστεί -μέσω απειλής ολικής εμπλοκής αι δια της προβολής της ισχύος- να αναβαθμίσει τον ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς το ΝΑΤΟ.

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Επεισόδιο στο Καστελλόριζο: Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το νησί
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: