Απάτη η χαλάρωσή των Capital Controls! Λιγότερα τα λεφτά που θα «σηκώνουμε» σε λίγες ημέρες
Απάτη η χαλάρωσή των Capital Controls! Λιγότερα τα λεφτά που θα «σηκώνουμε» σε λίγες ημέρες

Μπορεί η κυβέρνηση να… πανηγυρίζει τη «χαλάρωση» των capital controls με τη σωρευτική ανάληψη 1.800 ευρώ το μήνα, ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά φαίνεται ότι τελικά «σφίγγει» κι άλλο το… ζωνάρι των πολιτών.

Κι αυτό γιατί, σε ετήσια βάση το ποσό που μπορούν να «σηκώσουν» από τις τράπεζες οι καταθέτες είναι κατά 300 ευρώ χαμηλότερο απ’ ό,τι με τους μέχρι σήμερα περιορισμούς.

Αναλυτικά, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σωρευτική ανάληψη 1.800 ευρώ ανά ημερολογιακό μήνα από 1ης Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει ότι φαινομενικά διατηρείται το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 ευρώ που ίσχυε από την επιβολή των capital controls το καλοκαίρι του 2015.

Ύπουλο «τρικ»
Με βάση το ημερήσιο όριο ανάληψης στα 60 ευρώ, κάποιος μπορούσε να «σηκώσει» από την τράπεζα το ποσό των 21.900 ευρώ το χρόνο.

Το καθεστώς που ισχύει σήμερα προβλέπει τη δυνατότητα ανάληψης 840 ευρώ ανά δύο εβδομάδες, δηλαδή 21.840 ευρώ το χρόνο.Ωστόσο, σύμφωνα με τη… χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών, από την 1η Σεπτεμβρίου οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν μία μόνο φορά στην τράπεζα και να σηκώνουν σωρευτικά 1.800 ευρώ το μήνα, ήτοι 21.600 ευρώ το χρόνο.

Και η… πολυπόθητη χαλάρωση δεν είναι παρά μια ακόμα παραπλάνηση της κυβέρνησης.
Πηγή: εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications