19 Ιουλ 2017

Σαουδική Αραβία: Συνελήφθη το μοντέλο που βγήκε έξω με μίνι και ακάλυπτη κοιλιά

Η τηλεόραση της Σαουδικής Αραβίας μετέδωσε ότι συνελήφθη τελικά το μοντέλο που εμφανίστηκε με μίνι φούστα και ακάλυπτη κοιλιά έξω από ιστορικό φρούριο της χώρας.

Η κοπέλα είχε αναρτήσει βίντεο στο διαδίκτυο που είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στη χώρα στην οποία οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένο ενδυματολογικό κώδικα.

Οι αρχές της χώρας είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό μιας νεαρής κοπέλας που τόλμησε να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο φορώντας μίνι φούστα και κοντό μπλουζάκι- με έξω την κοιλιά – και την κάμερα να καταγράφει τη βόλτα της σε σοκάκια στο ιστορικό φρούριο «Ushayqir».

Το καλλίγραμμο κορίτσι που αψήφησε τον ισλαμικό νόμο της σαρίας, είναι μοντέλο στο επάγγελμα και ονομάζεται «Khulood», όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο «BBC».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η καλλίγραμμη κοπέλα ανέβασε στο snapchat το βίντεο αυτό, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην υπερσυντηρητική κοινωνία της Σαουδικής Αραβίας όπου ισχύει ο ισλαμικός νόμος της σαρία.

Το βίντεο έχει προκαλέσει την οργή πολλών πολιτών(???).Οι καταγγελίες ορισμένων εξ αυτών έφτασαν στις αρμόδιες αρχές με τους αξιωματούχους να δηλώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα κατά της κοπέλας.

Για τα ΜΜΕ της Σαουδικής Αραβίας,το μοντέλο θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες για αυτή την προκλητική της εμφάνιση.Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν πως, εφόσον είναι πολίτης στη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να αποδεχθεί τους νόμους της. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που την θεωρούν πολύ γενναία υπενθυμίζοντας πως υπάρχουν ξένοι που ντύνονται με παρόμοιο τρόπο όταν επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία και εξαιρούνται από τον κώδικα ενδυμασίας της χώρας.

Όπως επιτάσσει ο κώδικας ενδυμασίας των γυναικών στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες οφείλουν να κυκλοφορούν με νικάμπ. Υπήρξαν και κάποιοι χρήστες των social media οι οποίοι έκαναν photoshop στην νεαρή κοπέλα σκεπάζοντας τα γυμνά σημεία του σώματός της.

Η θρησκευτική αστυνομία ερευνά εξονυχιστικά το βίντεο προκειμένου να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την κοπέλα με τη μίνι φούστα. Αναβρασμός επικρατεί στα social media με τους χρήστες να διερωτώνται που μπορεί να είναι κρυμμένη η κοπέλα αλλά και να αναλύσουν την σπουδαιότητα της πράξης της.

Οι περισσότεροι χρήστες στο Twitter ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του μοντέλου εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συλληφθεί.