31 Ιουλ 2017

Διεθνή παράπονα για τα χημικά της Monsanto που καταστρέφουν τις καλλιέργειες

Διεθνή παράπονα για τα χημικά της Monsanto που καταστρέφουν τις καλλιέργειες

Κυρίως στην Λατινική Αμερική.

Η πλειοψηφία των μελισσοκόμων στη Λατινική Αμερική κατηγορούν πλέον την πολυεθνική Monsanto για το περιβαλλοντολογικό κόστος των χημικών της, που μεταξύ άλλων καταστρέφουν τις καλλιέργειες και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Το ζιζανιοκτόνο glyphosate είναι το δραστικό συστατικό του Roundup ζιζανιοκτόνου που παράγεται από τον κολοσσό της Monsanto. Η εταιρεία, η οποία αναμένει την έγκριση από τις αρχές της ΕΕ και των ΗΠΑ για τη συγχώνευσή της με τη γερμανική χημική γίγαντα Bayer, ήταν για πολλά χρόνια ο μόνος παραχωρημένος παραγωγός του φυτοφαρμάκου.

Το 2015, ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC) αποκάλυψε ότι το glyphosate είναι "καρκινογόνο για τον άνθρωπο", το οποίο οδήγησε σε σφοδρές αντιδράσεις επαγγελματιών του τομέα της υγείας και εκστρατειών για την απαγόρευση της ουσίας.

Στη Γαλλία για παράδειγμα, το Υπουργείο Οικολογίας απαγόρευσε τη χρήση του σε φυτώρια και κέντρα κήπου.

Ωστόσο παρά την γενική κατακραυγή για το συγκεκριμένο χημικό, η πλειοψηφία των αγροτών το χρησιμοποιεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Μαζί όμως με την αύξηση των αγροτών που το χρησιμοποιούν, αυξήθηκαν επακόλουθα και οι επιδράσεις τόσο στο οικοσύστημα όσο και στην ανθρώπινη υγεία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Διεθνή παράπονα για τα χημικά της Monsanto που καταστρέφουν τις καλλιέργειες
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: