31 Ιουλ 2017

«Αστέρι θανάτου» προσεγγίζει ταχύτατα τη Γη - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες [Βίντεο]

«Αστέρι θανάτου» προσεγγίζει ταχύτατα τη Γη - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες [Βίντεο]

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα γιγαντιαίο «αστέρι του θανάτου» προσεγγίζει «ταχύτατα» τη Γη.

Της Λίνας Ακριβοπούλου

Το ουράνιο σώμα μπορεί να προκαλέσει μια παγκόσμια καταστροφή στον πλανήτη μας, όπου όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων, θα σκοτωθούν.

Αυτό το αστέρι είναι γνωστό στους αστρονόμους ως HIP 85605 - ένα από τα δύο αστέρια του διπλού συστήματος στον αστερισμό του Ηρακλή, που βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση, 16 ετών φωτός, από εμάς.

Εάν η τελευταία έρευνα, που διεξήγαγε ο Δρ Coryn Bayer-Jones του Max-Planck Αστροφυσικού Ινστιτούτου στη Χαϊδελβέργη, είναι σωστή, τότε το αστέρι έχει συγκρουσιακή πορεία με το ηλιακό μας σύστημα. Οι επιστήμονες είναι κατά 90% βέβαιοι ότι το «αστέρι του θανάτου» θα φτάσει στο ηλιακό μας σύστημα.

Μόλις το HIP 85605 εισέλθει στο σύννεφο Oort, που είναι γεμάτο αστεροειδείς, πλανητοειδείς και κομήτες, το ουράνιο σώμα μπορεί να αλλάξει την πορεία των διαστημικών συντριμμιών κατευθύνοντάς το προς το ηλιακό μας σύστημα και το οποίο μπορεί να προκαλέσει την εξαφάνιση της ζωής στη Γη.

Το HIP 85605 δεν είναι το μοναδικό «αστέρι θανάτου» που θέτει σε κίνδυνο τον πλανήτη Γη. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 13 διαφορετικά αντικείμενα που συνθέτουν την ίδια απειλή καταστροφής της Γης και μάλιστα νωρίτερα από το HIP 85605.
Μια καταστροφή μπορεί να συμβεί πολύ σύντομα, αν και το «σύντομα» αναφέρεται σε κοσμικά, όχι γήινα πρότυπα. Η πιθανή σύγκρουση με ένα τέτοιο επικίνδυνο διαστημικό αντικείμενο εκτιμάται ότι μπορεί να συμβεί σε 240.000-470.000 χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη που έγινε με βάση την ανάλυση πάνω από 50.000 αστεριών, η πιθανή «συνάντηση» του HIP 85605 με τον Ήλιο είναι μια από τις πολλές «συναντήσεις» που θα συμβούν στο Γαλαξία μας στο εγγύς μέλλον.
Η τελευταία από αυτές τις «συναντήσεις» έλαβε χώρα πριν από 3,8 εκατομμύρια χρόνια, όταν το Microscope (ένας γίγαντας G7 των 2,5 ηλιακών μαζών) πέρασε σε πολύ κοντινή απόσταση, 0,35 – 1,34 pc (1,13 - 4,34 έτη φωτός), από τον Ήλιο.

el.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«Αστέρι θανάτου» προσεγγίζει ταχύτατα τη Γη - Τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες [Βίντεο]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: