Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων,κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν ειναι λαθρο και Οβριός μονο!δείτε γιατί!
Νόμιμες οι περικοπές συντάξεων,κρίνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αν ειναι λαθρο και Οβριός μονο!δείτε γιατί!

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Το ίδρυσαν Οβριοί το 1945 στην απάτη που έστησαν στην Δίκη της Νυρεμβέργης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, καθώς δεν προϋπήρχε νόμος που να δικάζει τα υποτιθέμενα εγκλήματα των " κακών ναζι" φυσικά !! και οι ίδιοι οι Οβριοί εφάρμοζαν μεσαιωνικά βασανιστήρια να υπογράψουν αυτα που θέλουν. Δεν δικαστικέ κάνεις απο τους "σύμμαχους" για : Εγκλήματα κατά της Ειρήνης. Εγκλήματα Πολέμου και Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας:είχαν απορρίψει να υπογράψουν συνθήκη ειρήνης 2-3 φόρες που είχε στείλει ο Χίτλερ(γιατί απο την αρχή ήθελαν να καταστρέψουν την Γερμανία). Βομβαρδισμούς άμαχων και ισοπέδωση ολοκλήρων πόλεων εκεί να δεις ολοκαυτώματα και θηριωδίες, τι θα έλεγε λοιπόν το "Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου"? αφου ειναι εβραϊκό δημιούργημα! αλλιως θα είχε βγάλει παράνομα ολα τα μνημόνια που επιβάλουν οι ιδιοι!!

Αντίκτυπο και στην Ελλάδα εκτιμάται ότι θα έχει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), που έκρινε τις περικοπές συντάξεων στη Λιθουανία λόγω κρίσης, νόμιμες.

Στη σημαντική αυτή απόφαση που έλαβε χθες το δικαστήριο στο Στρασβούργο και η οποία αναμένεται να έχει επιπτώσεις και στις χώρες που τα τελευταία χρόνια επέβαλλαν ευρείας κλίμακας προγράμματα λιτότητας, αναφέρονται η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου όπως και η αυστριακή Die Presse.

Η απόφαση αυτή αφορά εν πρώτοις τη Λιθουανία, από όπου και προέρχεται η επίμαχη προσφυγή, και έχει να κάνει με το μείζον θέμα της νομιμότητας των περικοπών σε συντάξεις λόγω οικονομικής κρίσης. Η Die Presse ειδικότερα σε άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: οι συντάξεις θα μπορούσαν να περικοπούν» αναφέρει:

«Μια χώρα θα μπορούσε εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης να προβεί σε περικοπές συντάξεων. Ένα τέτοιο μέτρο δεν θίγει τα περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών της, έκρινε σε απόφασή του το ΕΔΔΑ την Πέμπτη. Οι δικαστές απέρριψαν προσφυγή μιας Λιθουανής, η οποία προσέφυγε στο ΕΔΔΑ κατά του λιθουανικού δημοσίου επειδή η σύνταξή της μειώθηκε κατά 15% κατά την περίοδο 2010-2013».

Όπως σημειώνει η Die Presse αλλά και η SZ κατά την περίοδο αυτή η Λιθουανία πέρασε μια βαθιά δημοσιονομική κρίση και αναγκάστηκε να επιβάλλει ευρείες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, απολύσεις στο δημόσιο και μεγάλες αυξήσεις φόρων προκειμένου να επιστρέψει σε θετική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Στρασβούργου οι περικοπές στη σύνταξη της προσφεύγουσας είναι νόμιμες επειδή ήταν επιβεβλημένες από το «κοινό συμφέρον». Όπως σημειώνουν και οι δύο εφημερίδες, με την ίδια αιτιολογία έχουν απορριφθεί προσφυγές και από την Ελλάδα και την Πορτογαλία. (Ας σημειωθεί ότι παρότι οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ δεσμεύουν καταρχήν τους διαδίκους, λαμβάνονται υπόψιν και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις από τα εθνικά δικαστήρια.)

Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια,like στην σέλιδα facebook:

Post A Comment:

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications