22 Ιουλ 2017

Φόβος στην αν. Ευρώπη: Η Ρωσία ετοιμάζει άσκηση μαμούθ με 100.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο

Φόβος στην αν. Ευρώπη: Η Ρωσία ετοιμάζει άσκηση μαμούθ με 100.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο

Χώρες – μέλη του NATO στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και η Ουκρανία, εκφράζουν φόβους ότι ρωσική στρατιωτική άσκηση – μαμούθ που θα πραγματοποιθεί τον Σεπτέμβριο πιθανόν να αποτελεί «δούρειο ίππο» για τη μετακίνηση ρωσικού εξοπλισμού στη Λευκορωσία, δηλαδή εγγύτερα στα σύνορα με ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αμερικανός αντιστράτηγος Μπεν Χότζες, ο ανώτερος Αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος εδρεύει στην Ευρώπη, την Πέμπτη.

Η Ρωσία έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει το NATO ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της θα σεβαστούν τους διεθνώς παραδεκτούς περιορισμούς ως προς την έκτασή τους, ωστόσο ο Οργανισμός του Βορειοατλαντικού Συμφώνου και οι ΗΠΑ ανησυχούν για το μέγεθος και τον σκοπό τους.

Ο αντιστράτηγος Χότζες τόνισε ότι οι Σύμμαχοι θα παρακολουθήσουν με ιδιαίτερη ενάργεια τον ρωσικό εξοπλισμό ο οποίος θα μεταφερθεί στο έδαφος της Λευκορωσίας, συμμάχου της Ρωσίας, για την άσκηση Zapad 2017 και το κατά πόσον αυτός θα επιστρέψει στη ρωσική επικράτεια στη συνέχεια.

Η Συνθήκη της Βιέννης απαιτεί διεθνείς παρατηρητές για ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 13.000 στρατιώτες, με κράτη της ανατολικής Ευρώπης να θεωρούν ότι τα ρωσικά γυμνάσια θα περιλάβουν περισσότερους από 100.000 άνδρες.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Φόβος στην αν. Ευρώπη: Η Ρωσία ετοιμάζει άσκηση μαμούθ με 100.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats