Φονικό στο Κορωπί:Η μαμά έβγαλε αίμα από το στόμα και δεν ξαναμίλησε
Φονικό στο Κορωπί:Η μαμά έβγαλε αίμα από το στόμα και δεν ξαναμίλησε

Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα της κατηγορούμενης που σκότωσε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της, αλλά και εκείνη φίλης του θύματος για τα όσα της είπαν τα παιδιά της άτυχης γυναίκας, που ήταν παρόντα στο φονικό

Με δάκρυα στα μάτια φίλη της Θεοδώρας, που δέχθηκε πέντε μαχαιριές από τη σύντροφο του πρώην συζύγου της μπροστά στα μάτια των παιδιών της, μίλησε για τις πρώτες στιγμές μετά το θάνατό της το περασμένο καλοκαίρι, αφού ήταν η γυναίκα που παρέλαβε τα δύο ανήλικα αγόρια.

Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποστήριξε: "Με πήρε τηλέφωνο η αδελφή της Θεοδώρας και μου είπε 'βοήθησε με, έλα στο Κέντρο Υγείας. Έχουν χτυπήσει τη Θεοδώρα και δεν είναι καλά τα πράγματα'. Έφυγα τρέχοντας και βρήκα μια τραγική κατάσταση απ' έξω. Πήρα τα παιδιά εγώ από το κέντρο. Το μονό που μου είπαν εκείνη την ώρα ήταν 'η φίλη του μπαμπά μπήκε μέσα στο σπίτι και χτύπησε τη μαμά μας". Δεν τους μίλησα προσπαθούσα να οδηγήσω και να τα πάω σώα σπίτι".
Φοβάμαι μην έχει πεθάνει η μαμά και δεν μου το έχουν πει

Συνέχισε να αφηγείται τις τραγικές στιγμές, λέγοντας πως τα παΐδια τη ρωτούσαν τι κάνει η μητέρα τους την ώρα που εκείνη είχε ήδη καταλήξει. "Ο μεγαλύτερος μου είπε Ότι η μαμά του έβγαλε αίμα από το στόμα και δεν ξαναμίλησε. 'Φοβάμαι μην έχει πεθάνει η μαμά και δεν μου το έχουν πει', μου είπε, γιατί αυτό το αίμα δεν το θεωρούσε κάτι καλό" περιέγραψε.
Όπως κατέθεσε, το θύμα φοβόταν για τα παιδιά της και της είχε ζητήσει να πηγαίνουν παντού μαζί. "Κάποια στιγμή της είπα ότι είναι πολύ πιεστικό αυτό και δεν μπορούσα να την ακολουθώ ακόμα και στα ψώνια. Με παρακάλεσε. Ότι είχε έντονο φόβο, τον είχε" είπε. Πρόεδρος: Τι την έκανε να φοβάται;

Μάρτυρας: φοβόταν ότι θα τα χτυπήσει γιατί υπήρχε ένταση...
Πρόεδρος: Εκτός από τα παιδιά της, φοβόταν και για την ίδια;
Μάρτυρας: Όταν πήγαινε να πάρει χρήματα μου είχε πει "και αν μου την έχει στημένη;". Εγώ προσπαθούσα να της πω να κάνει κάτι.
Εισαγγελέας: Ενώ τα πράγματα ξεκαθάριζαν, είχε βγει το διαζύγιο, γιατί είχαν αυξηθεί οι απειλές;
Μάρτυρας: Και εγώ αυτή την απορία είχα, ότι δεν υπήρχε κάτι για να νιώθει φόβο. Δεν υπήρχε περίπτωση να επανασυνδεθούν αυτοί οι δύο. Δεν ήθελε να έχει επαφή ο Γιάννης με τα παιδιά και με αυτή αλλά δεν μπορούσε γιατί έπρεπε να πάρει τα χρήματα
Πάρεδρος: Έχει ακουστεί στο δικαστήριο ότι το θύμα απειλούσε την κατηγορουμένη, ότι θα σκοτώσει τα παιδιά της κτλ. Εσείς λέτε από την άλλη ότι φοβόταν....

Μάρτυρας: Όχι, όχι. Όπως σας τα λέω, έτσι εμφανιζόταν σε μένα και τη ζούσα. Δεν υπήρχε λόγος να κάνει έτσι. Έβλεπα μία φοβισμένη γυναίκα και δεν μπορούσα να καταλάβω το λόγο αφού ο Γιάννη ήταν με μια άλλη γυναίκα πια.
Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια

Συγκλονιστική φιγούρα ο πατέρας της κατηγορούμενης που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον σύντροφο της κόρης του και πρώην σύντροφο του θύματος. "Όλα ξεκίνησαν από τον Γιάννη. Και οι δύο κοπέλες ήταν θύματα του. Τις είχε και τις δύο για να παίζει. Μπλεκόντουσαν και χτυπιόντουσαν. Έμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένεια. Διέλυσε δυο σπίτια. Στη κόρη μου είχε πεί ότι ήταν χωρισμένος" είπε και πρόσθεσε: "Έπρεπε να τον είχα διώξει. Έλεγα στη κόρη μου ότι 'σας κοροϊδεύει και τις δύο'. Και ο πατέρας της Θεωδόρας όμως μου είχε πει: 'Αυτός κατέστρεψε εμάς, θα καταστρέψει κι εσάς'.". Ο μάρτυρας ανέφερε πως η άτυχη Θεοδώρα Πασπαλά ήταν εκείνη που απειλούσε την κόρη του και όΦΈμειναν τέσσερα παιδιά χωρίς οικογένειαχι το αντίστροφο, όπως έχουν υποστηρίξει άλλοι μάρτυρες στη δίκη. Χαρακτήρισε την κατηγορουμένη "ήρεμη και αγαπητή", η οποία προφανώς "είχε βγει εκτός αυτού".
την τρύπησε λίγο στην πλάτη για να τη φοβίσει, να αφήσει το παιδί και να φύγουν και ότι δεν έβαλε το μαχαίρι μέσα

Τέλος, περιέγραψε τα όσα έγιναν το βράδυ του φονικού, αφού η κόρη του είχε χτυπήσει το θύμα, εξηγώντας πως εκείνος την πήγε στην αστυνομία: "Είχε πάρει το αυτοκίνητο και περιφερόταν μαζί με το παιδί της. Τους πήρα και πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ήταν στεναχωρημένη και φοβισμένη, έτρεμε. Μου είπε ότι δεν είχε χτυοπήσει τη Θεοδώρα θανάσιμα... Τη ρώτησα, 'την σκότωσες;', 'Όχι' μου είπε, 'ήταν όρθια'και της είπα 'πάμε να την δούμε στο Κέντρο Υγείας'". Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του επεσήμανε ότι "πήρε το μαχαίρι και πήγε να υπερασπιστεί το παιδί. Μου είπε ότι την τρύπησε λίγο στην πλάτη για να τη φοβίσει, να αφήσει το παιδί και να φύγουν και ότι δεν έβαλε το μαχαίρι μέσα".

Το χρονικό του εγκλήματος
Ερωτικό ήταν το κίνητρο ανάμεσα σε θύμα και θύτη στο άγριο έγκλημα που έγινε τον περασμένο Αύγουστο στην αυλή σπιτιού επί της οδού Πυθαγόρα 66 στο Κορωπί. Θύμα της άγριας δολοφονίας με πολλαπλά χτυπήματα από κουζινομάχαιρο, ήταν η 35χρονη, μητέρα δύο ανήλικων αγοριών, 11 και 13 ετών αντίστοιχα! Ο άνθρωπος που την σκότωσε έμενε σε σχετικά κοντινή απόσταση από εκείνη και ήταν η 26χρονη, η οποία ήταν η νυν σύντροφος του πρώην συζύγου του θύματος, με τον οποίο η 35χρονη ήταν βρισκόταν επί σειρά ετών σε διάσταση. Ο σύζυγος είχε αφήσει την γυναίκα του και τα παιδιά του και ζούσε με την 26χρονη και έκτοτε είχε ξεσπάσει ένας ανηλεής πόλεμος με εξυβρίσεις, απειλές και βροχή αλληλομηνύσεων μεταξύ των δύο γυναικών που συχνά τσακώνονταν για τα μάτια... του άντρα που και οι δύο διεκδικούσαν.

Μία από αυτές τις φορές ήτανη 26χρονη πήγε προς το σπίτι της 35χρονης Θεοδώρας, βρέθηκαν έξω από το σπίτι και εκεί άρχισε ένας έντονος τσακωμός και πάλι μεταξύ τους για τους ίδιους λόγους.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications