27 Ιουλ 2017

Δείτε πως θα καταλάβετε ένα άτομο με Διπολική διαταραχή

Δείτε πως θα καταλάβετε ένα άτομο με Διπολική διαταραχή

Διπολική διαταραχή (ονομάζεται επίσης και μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης, επαναλαμβανόμενα επεισόδια κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο μανίας.

Η διπολική διαταραχή είναι ένα είδος διαταραχής της διάθεσης που προσβάλλει περισσότερο από 1% των ενηλίκων. Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διπολική διαταραχή: Είναι η 5η κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο.

Είναι η 9η αιτία πρόωρου θανάτου ή αναπηρίας σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των ατόμων με διπολική διαταραχή που αυτοκτονούν είναι 60 φορές υψηλότερος από εκείνον του γενικού πληθυσμού. Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το ψυχικό νόσημα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρουν από κατάχρηση ουσιών, όπως ο αλκοολισμός, καθώς και από άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι άντρες την εκδηλώνουν νωρίτερα από τις γυναίκες (κατά μέσο όρο).

Τύποι διπολικής διαταραχής
Η διπολική διαταραχή έχει διάφορους τύπους, όπως η τύπου-1 και η τύπου-2. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα συμβαίνουν οι εναλλαγές της διάθεσης, τα επεισόδια της διπολικής διαταραχής μπορεί επίσης να χαρακτηριστούν ως “ανάμικτα” (επεισόδιο εναλλαγής της διάθεσης που διαρκεί λιγότερο από το συνηθισμένο που απαιτείται για τη διάγνωση), τα οποία συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα από το σύνηθες (τέσσερα ή περισσότερα σοβαρά επεισόδια ανά έτος).

Περίπου το 40% των ατόμων με διπολική διαταραχή έχει τουλάχιστον μία περίοδο ταχείας εναλλαγής διάθεσης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Για κάθε είδος και διάρκεια της ασθένειας, ο ασθενής βιώνει σημαντικά προβλήματα που παρεμβαίνουν στην καθημερινότητά του (εργασία, κοινωνικές σχέσεις κλπ) και μπορεί να απαιτηθεί νοσηλεία, ή μπορεί να έχει ψυχωσικά συμπτώματα (για παράδειγμα, παραισθήσεις ή ψευδαισθήσεις).

Η διάγνωση της διπολικής διαταραχής τύπου-1 προϋποθέτει το άτομο να έχει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο, αλλά δεν απαιτεί προϊστορία μείζονος κατάθλιψης. Η διπολική διαταραχή τύπου-2 διαγιγνώσκεται αν το άτομο έχει βιώσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο μείζονος κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο υπομανίας (ηπιότερη μορφή μανίας). Σημάδια και συμπτώματα της διπολικής διαταραχής

Για να εξεταστεί η πιθανότητα διπολικής διαταραχής, το άτομο πρέπει να έχει εκδηλώσει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο. Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου επεισοδίου πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα και να περιλαμβάνουν: Αυξημένη, επιθετική, ή ευερέθιστη διάθεση Σκέψεις που “τρέχουν” διαρκώς από το ένα θέμα στο άλλο Αλλαγές στην ομιλία (γρήγορη, υπερβολική ομιλία) Μειωμένη ανάγκη για ύπνο Μεγαλοπρεπείς πεποιθήσεις (για παράδειγμα, το να πιστεύει το άτομο ότι έχει υπερδυνάμεις ή κάποιο υπερβολικό ταλέντο ή αδυναμία) Διαρκείς αλλαγές θεματικών ενοτήτων στην ομιλία (το άτομο αλλάζει επανειλημμένα αντικείμενο συζήτησης σε θέματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους)

Αυξημένη δραστηριότητα και προσήλωση σε καθημερινούς, απλούς “στόχους” Παρορμητικότητα και κακή κρίση (όπως οι παράλογες δαπάνες, το υπερβολικό ξεφάντωμα και η ασυδοσία στις πράξεις) Τα συμπτώματα ενός μανιακού επεισοδίου της πρώιμης (δηλαδή σε νεαρή ηλικία) εμφάνισης διπολικής διαταραχής τείνουν να περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού και οργής, καθώς και ευερεθιστότητα, σε αντίθεση με την επεκτατική -υπερβολικά αυξημένη- διάθεση που παρατηρείται στους ενήλικες.

Ο έφηβος με διπολική διαταραχή είναι πιο πιθανό να παρουσιάζει κατάθλιψη και ανάμικτα επεισόδια με γρήγορες εναλλαγές στη διάθεση. Παρά τις διαφορές στα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής σε εφήβους και παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες, πολλοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με ορισμένα είδη παιδικής διπολικής διαταραχής εξακολουθούν να έχουν αυτά τα συμπτώματα και ως ενήλικες.

Τα συμπτώματα της ασθένειας σε γυναίκες τείνουν να περιλαμβάνουν περισσότερο καταθλιπτικά επεισόδια και αυξημένο άγχος με μεγαλύτερη συχνότητα επεισοδίων σε σύγκριση με τους άνδρες.
Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό καταθλιπτικό επεισόδιο δεν αποτελεί από μόνο του προϋπόθεση για τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής, τέτοιου τύπου επεισόδια (καταθλιπτικά) συχνά εναλλάσσονται με μανιακά επεισόδια.

Μάλιστα η επίμονη και διαρκής θλίψη εμφανίζεται πιο συχνά από ό,τι η μανία σε πολλούς ανθρώπους με διπολική διαταραχή. Τα χαρακτηριστικά των καταθλιπτικών επεισοδίων περιλαμβάνουν μια σειρά από τα ακόλουθα συμπτώματα: Επίμονη κατάθλιψη ή ευερέθιστη διάθεση
Μειωμένο ενδιαφέρον για προηγουμένως ευχάριστες δραστηριότητες Αλλαγές ή προβλήματα στην όρεξη, το σωματικό βάρος, ή τον ύπνο Ευερεθιστότητα ή έλλειψη δραστηριότητας Αυξημένη συχνότητα κόπωσης Αίσθημα αναξιότητας Δυσκολία στη συγκέντρωση Σκέψεις θανάτου ή σκέψεις/σχέδια/πράξεις αυτοκτονίας

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

1σχόλια:

Δείτε πως θα καταλάβετε ένα άτομο με Διπολική διαταραχή
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
no imageΑνώνυμος

ΜΑΛΙΣΤΑ! ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΩΣ ΙΑΤΡΟΎΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ;ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ, ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΆΝΘΡΩΠΟΥ;ΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ;ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ;ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ;
ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΙ;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ .ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΤΙ ΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ. ΘΑ ΣΤΟ ΠΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ. ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
ΨΑΞΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ [ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ]
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ. ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΛΟΒΟΤΟΜΕΣ ΠΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ.
ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΙΚΡΕ. ΣΤΌΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ. ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ

+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats