16 Ιουν 2017

Απίστευτη παγίδα στην εφορία: Πώς «μαγειρεύουν» τα εκκαθαριστικά και μειώνουν την επιστροφή φόρου

Απίστευτη παγίδα στην εφορία: Πώς «μαγειρεύουν» τα εκκαθαριστικά και μειώνουν την επιστροφή φόρου

Ποιο το απίστευτο κόλπο της εφορίας για να μειώσουν την επιστροφή φόρου;

Τη μία ημέρα σου λένε θα πληρώνεις με δόσεις, την άλλη μέρα στο ακυρώνουν, τη μια μέρα σου μιλούν για φορολογικά συστήματα αμερικανικού τύπου και το άλλο πρωί κάνουν λόγο για ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τις συνεχείς αλλαγές σε χαράτσια, φόρους, κώδικες, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις κτλ.Προετοιμαστείτε λοιπόν για μια νέα ακόμη έκπληξη της εφορίας!

Αν περιμένατε επιστροφή φόρου μπορεί να βρεθείτε προ εκπλήξεως, αφού τα «τσακάλια» της εφορίας και του υπουργείου οικονομικών βρήκαν μια νέα μέθοδο για να επιστρέψουν όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και ταυτόχρονα να εισπράξουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων.

Με απλά λόγια, η εφορία θα προχωρά σε συμψηφισμό της επιστροφής φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι, με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το δημόσιο.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του ποσού, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.

Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.

Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και με επιστροφή φόρου μικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Απίστευτη παγίδα στην εφορία: Πώς «μαγειρεύουν» τα εκκαθαριστικά και μειώνουν την επιστροφή φόρου
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: