Αυτό ηταν το τέλος του Τιτανικού,έτσι το βρήκαν 73 χρόνια μετά την βύθισή του

Αμέσως μετά την βύθιση του Τιτανικού το 1912,προσπάθησαν να εντοπίσουν το αβύθιστο πλοίο αρκετές αποστολές χωρις αποτέλεσα. Ωστόσο, το πλοίο τελικά βρέθηκε το 1985, ξανά φέρνοντας την ιστορία του στο προσκήνιο κάνοντας την γνωστή και μέσα απο την γνωστή ταινία.

Το παγκοσμίως πιο γνωστό ναυάγιο στην ιστορία!
Η ιστορία του ναυαγίου του Τιτανικού είναι σχεδόν παγκοσμίως γνωστή, χάρη εν μέρει στην ταινία του Τζέιμς Κάμερον με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ.

Το πλοίο αναχώρησε για το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας για τη Νέα Υόρκη στις 10 Απριλίου 1912. Μόλις τέσσερις ημέρες αργότερα, το πλοίο χτύπησε ένα παγόβουνο και βυθίστηκε. Το ναυάγιο του πλοίου είχε πάρει τότε μεγάλη δημοσιότητα λόγω του μεγάλου αριθμού νεκρών, και επειδή τοτε θεωρούνταν ως ένα από τα πιο ασφαλέστερα πλοία που είχαν κατασκευαστεί ποτέ, αβύθιστο πλοίο!

Η κατασκευή του πλοίου,αφήνοντας εκτός πολλές σωσίβιες λέμβους
Στην πραγματικότητα, οι μηχανικοί που σχεδίασαν το σκάφος τοποθέτησαν αρκετές σωσίβιες λέμβους που απαιτούνται σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι εκθέσεις πριν αναχωρήσει το πλοίο για την Νέα Υόρκη, έγραφαν ελάχιστες σωσίβιες λέμβους στο πλοίο, λόγο και της ματαιοδοξίας οτι ηταν αβύθιστο πλοίο.

Όταν ο Τιτανικός βυθίστηκε ήταν περίπου 370 μίλια νότια-νοτιοανατολικά της Νέας Γης, και ήταν σε βάθος 12.500 ποδιών (3.810 μετρά), πολλοί εξερευνητές ήταν πρόθυμοι να βρουν το πλοίο, και υπήρχαν πολλά ακριβά και γελοία συστήματα που εποίησαν, περισσότεροι ήθελαν να βγάλουν το πλοίο στην επιφάνεια. Άλλα τέλικα ούτε καν μπορούσαν να βρουν που ειναι βυθισμένο!

Μέχρι το 1985,νόμιζαν ότι ήξεραν που περίπου είχε βυθιστεί ο Τιτανικός, αλλά η ακριβής θέση του ήταν άγνωστη. Υπήρξαν μερικές προσπάθειες να χαρτογραφηθεί ο βυθός της θάλασσας με τη χρήση σόναρ ώστε να το εντοπίσουν, αλλά καμιά δεν ήταν επιτυχής, μέχρι που το εντόπισε ο εξερευνητής Jean-Louis Michel μαζί με τον Robert Ballard .

Και οι δυο ήταν στο ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, η επιτυχία της εύρεσης οφείλεται σε ένα όχημα βαθέων υδάτων με το όνομα Αργώ (Argo)κατά την ελληνική μυθολογία, ήταν το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες, ήταν ένα τηλεκατευθυνόμενο σκάφος που έστελνε φωτογραφίες απο το βυθό. Η Argo έβγαλε πολλές φωτογραφίες που αποκάλυψαν οτι το πλοίο είχε χωριστεί σε δύο κομμάτια και ηταν ένα μίλι μακριά το ενα απο το άλλο .

Εδώ είναι ένα στιγμιότυπο του μπάνιου του καπετάνιου! ο νιπτήρας παραμένει άθικτος, αλλα τα πάντα ειναι καλυμμένα με σκουριά.

Μετά τις πρώτες εικόνες του Τιτανικού, πολλές περισσότερες αποστολές πραγματοποιήθηκαν για να βγάλουν περισσότερες φωτογραφίες του βυθισμένου πλοίου,ανέπτυξαν επίσης ένα υποβρύχιο που θα μπορούσε μεταφέρει ανθρώπους για να μελετήσουν το πλοίο. Επιπλέον, δημιούργησαν μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή που θα μπορούσε να μπει στο εσωτερικό του πλοίου. Εκεί, οι κάμερες αποκάλυψαν ένα ολόκληρο κόσμο θαλάσσιας ζωής που είχε κάνει το αβύθιστο πλοίο σπίτι του.

Λίγα χρόνια μετά πραγματοποίησαν 15 ημερών καταδύσεις για να πάρουν αντικείμενα από το πλοίο. Το μπροστινό μέρος του πλοίου εξερευνήθηκε η πιο, η πρύμνη σε μεγάλο βαθμό είχε καταστραφεί. Η μέση του πλοίου έσπασε πριν φτάσει στο πυθμένα του ωκεανού, έτσι πολλά συντρίμμια απλώθηκαν σε μια τεράστια ακτίνα γύρω από το ναυάγιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του Τιτανικού είναι πολύ εύθραυστο για να μετακινηθεί,ένα κομμάτι αφαιρέθηκε με επιτυχία το 1998 και μεταφέρθηκε σε ένα μουσείο στη Βοστώνη και το 2006 τοποθετήθηκε στην οροφή του Metreon στο Σαν Φρανσίσκο, τα υπόλοιπα κομμάτια του Τιτανικού κατά πάσα πιθανότητα θα διαλυθούν απο την σκουριά στον πυθμένα του ωκεανού.

Αρχικά, όταν το πλοίο βυθίστηκε, πίστευαν ότι πήγε στο βυθό ολόκληρο το πλοίο άθιχτο . Επίσης πίστευαν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες του Ατλαντικού θα διατήρησαν το πλοίο απόλυτα άθικτο. Ωστόσο, όταν το πλοίο ανακαλύφθηκε η σκουριά είχε καλύψει τα πάντα,πίστευαν οτι θα βρουν νεκρά σώματα στο πλοίο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ψάρια και τα οστρακοειδή θα έφαγαν τη σάρκα και τα οστά των νεκρών επιβατών, και το μόνο αποδεικτικό στοιχείο οτι κάποτε υπήρχαν άνθρωποι σε αυτο ήταν ενα ζευγάρια παπούτσια που βρήκαν δίπλα-δίπλα.

©AETOS NEWS

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications