20 Ιουν 2017

ΗΠΑ: «Τα μαχητικά μας θα κτυπήσουν τους Ρώσους εάν τους επιτεθούν ή εγκλωβιστούν από τα ρωσικά α/α όπλα».

ΗΠΑ: «Τα μαχητικά μας θα κτυπήσουν τους Ρώσους εάν τους επιτεθούν ή εγκλωβιστούν από τα ρωσικά α/α όπλα».

«Οι πιλότοι που πετούν πάνω από τη Συρία θα αμυνθούν εάν τους επιτεθούν ρωσικά μαχητικά ή εγκλωβιστούν από ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου ύστερα από τη ρωσική εξαγγελία ότι οποιοδήποτε ξένο αεροσκάφος εντοπιστεί να πετά δυτικά του Ευφράτη θα εκλαμβάνεται πλέον ως στόχος.

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχώρησε σε αυτή την προειδοποίηση έπειτα από την κατάρριψη ενός συριακού Su-22 από αεροσκάφος F/A-18E «Σε περιοχές όπου η ρωσική Αεροπορία πραγματοποιεί πολεμικές επιχειρήσεις στον συριακό εναέριο χώρο, κάθε ιπτάμενο αντικείμενο μαχητικό αεροσκάφος ή drone της διεθνούς συμμαχίας αποκαλυφθεί στις οθόνες των ρωσικών ραντάρ να πετά δυτικά του Ευφράτη θα εκλαμβάνεται από εδώ και εμπρός από την εναέρια και εδαφική Αεράμυνα ως στόχος» αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

«Είμαστε ενήμεροι των σχετικών ρωσικών ανακινήσεων» δήλωσε πριν από λίγο ο Πλοίαρχος Jeff Davis εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Δεν επιζητούμε την σύγκρουση με κανένα μέρος που βρίσκεται στην Συρία εκτός από την ISIS, αλλά δεν θα διστάσουμε να αμυνθούμε εάν απειληθούμε την ρωσική Αεράμυνα ή τα μαχητικά της εμείς ή κάποιοι από τους συμμάχους μας στο έδαφος», είπε πιο συγκεκριμένα. Εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας κατά της ISIS που ηγούνται οι ΗΠΑ από τη μεριά του δήλωσε πως η ρωσική ανακοίνωση δεν πρόκειται να έχει καμία επίπτωση στις επιχειρήσεις κατά της ISIS στην Συρία οι οποίες πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ράκκα.

«Τα αεροσκάφη του συνασπισμού εξακολουθούν να πραγματοποιούν επιχειρήσεις σε όλη τη Σύρια, στοχεύοντας δυνάμεις της ISIS και παρέχοντας αεροπορική υποστήριξη για τους συμμάχους μας στο έδαφος» δήλωσε ο ταξίαρχος Ryan Dillon εκπρόσωπος του συνασπισμού από την Βαγδάτη. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί πάντως ότι οι ΗΠΑ αποφεύγουν να στέλνουν μαχητικά στις περιοχές που ελέγχει η ρωσική Αεράμυνα και που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο της.

«Ως αποτέλεσμα των πρόσφατων εμπλοκών στις οποίες ενεπλάκησαν δυνάμεις προσκείμενες στην συριακή κυβέρνηση (σ.σ. καθεστώς αναφέρει η αμερικανική διοίκηση) και ρωσικών δυνάμεων, έχουμε λάβει μέτρα αποτροπής για να επανατοποθετήσουμε τα σημεία περιπολίας των αμερικανικών αεροσκαφών στη Συρία ώστε να συνεχίζουν να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά της οργάνωσης φροντίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των πιλότων μας δεδομένων των απειλών που υπάρχουν στο πεδίο της μάχης» πρόσθεσε ο Αμερικανός ταξίαρχος για να καταλήξει.
«Είμαι σίγουρος για αυτό το λόγο ότι κανείς δεν θα αναλάβει καμία δράση ώστε να απειλήσει τα αεροσκάφη μας. Για αυτό δεν υπάρχει καμία απειλή ευθείας αναμέτρησης μεταξύ αμερικανικών και ρωσικών αεροσκαφών».

pronews

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΗΠΑ: «Τα μαχητικά μας θα κτυπήσουν τους Ρώσους εάν τους επιτεθούν ή εγκλωβιστούν από τα ρωσικά α/α όπλα».
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats