12 Ιουν 2017

Εξοπλιστικό-«μαμούθ» ύψους 35 δισ.δολάριων για το TF-X εξήγγειλε η Άγκυρα - Στην Ελλάδα «ψίχουλα» για την Άμυνα

Εξοπλιστικό-«μαμούθ» ύψους 35 δισ.δολάριων για το TF-X εξήγγειλε η Άγκυρα - Στην Ελλάδα «ψίχουλα» για την Άμυνα

Eξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ που θα ξεπεράσει τα 35 δισ.δολάρια για την κατασκευή του τουρκικού μαχητικού TF-X εξήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΑΜ F.Isik που δείχνει όχι μόνο την προσπάθεια για άμεση ανεξαρτητοποίηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά φέρνει και μαύρα μαντάτα για το Ελληνισμό που δεν έχει να διαθέσει για την άμυνά του ούτε μερικά εκλατομμύρια ευρώ.

Πολλοί θεωρούν ότι η Ελλάδα ως ευλογημένη χώρα από τον Θεό θα σωθεί με κάποιον τρόπο από τον Ύψιστο. Εν μέρει είναι σωστό. Όμως όπως έλεγε και ο Κλιντ Ίστγουντ στο «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» πριν πολλά χρόνια σε μια αξέχαστη ερμηνεία «ο Θεός μισεί τους ηλίθιους» και δυστυχώς ως χώρα δεν επεδείξαμε ιδιαίτερη νοημοσύνη τα τελευταία 40 χρόνια.

Οι Τούρκοι ήδη βλέπουν τα στρατιωτικά αμυντικά τους προγράμματα που ξεκίνησαν οι βιομηχανίες τους την δεκαετία του '80 να βγάζουν «καρπούς» και να ωριμάζουν και ξεκινούν καινούρια τα οποία θα τους καταστήσουν υπερδύναμη στην περιοχή και θα αναγκάσουν την Ελλάδα να μετατραπεί σε επαρχία της Άγκυρας εκτός σημαντικού απροόπτου

Στη διάρκεια δείπνου στο Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας ο Τούρκος ΥΠΑΜ δήλωσε τα εξής:«H Τουρκία θα κατασκευάσει με εγχώρια μέσα το εθνικό της μαχητικό όπως επίσης και τον κινητήρα αυτού, παρόλο που δεν είναι εύκολο» Πιστεύει όμως ότι η Τουρκία διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό δυναμικό που θα καταφέρει το μεγαλεπήβολο αυτό σχεδίο με την βοήθεια φυσικά και των Βρετανών. Μην ξεχνάμε ότι οι κινητήρε του ΤF-X θα είναι της Ρολς Ρόις και στην σχεδιάση θα συμμετέχει και η BA Systems

Η συμφωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία η βρετανική ΒΑΕ θα σχεδιάσει και θα κατασκευάσει σε συνεργασία με την Τουρκία, θα ανοίξει το δρόμο για την παραγγελία 250 επιπλέον αεροσκαφών για την τουρκική Αεροπορία τα επόμενα 20 χρόνια. Η βρετανική BAE ανταγωνιζόταν την ευρωπαϊκή εταιρία Airbus για το συγκεκριμένο συμβόλαιο και η Βρετανία βρήκε την ευκαιρία, μέσω της συμφωνίας με την Τουρκία, να αυξήσει τις δουλειές στην αμυντική της βιομηχανία.

TF-X: Δεν είναι ακόμα πολλά πράγματα γνωστά για το νέο μαχητικό.Η συνεργασία αφορά στην σχεδίαση του μαχητικού και στην μεταφορά τεχνογνωσίας από την BAE στην ΤΑΙ. Η BAE Systems έχει τα δικαιώματα από το σουηδικό μαχητικό JAS-39 Gripen. Αυτό σημαίνει ότι τι πιθανότερο είναι το έο τουρκικό μαχητικό να δανειστεί πολλά τεχνικά και άλλα χαρακτηριστικά από τη σουηδική σχεδίαση.

Το αν το μαχητικό θα έχει έναν ή δύο κινητήρες εξαρτάται από το κόστος αλλά φαίνεται πως οι Τούρκοι είναι διαθέσιμοιο να σπρώξουν πολλά χρήματα και τελικώς θα είναι δικινητήριο.Σε αυτή την περίπτωση όμως θα μοιάζει περισσότερο με το Eurofighter παρά με το Gripen, αλλά κάτι τέτοιο θα εκτοξεύσει το κόστος του προγράμματος.

Είναι άγνωστο εάν η από κοινού ανάπτυξη θα ξεκινήσει από το «μηδέν» ή εάν θα στηριχθεί στα υπάρχοντα σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Η βρετανική Ρολς Ρόις υπέγραψε συμφωνία με τον τουρκικό αεροδιαστημικό όμιλο Καλέ Γκρουπ για την παραγωγή κινητήρων για τα τουρκικής κατσκευής μαχητικά αεροπλάνα τα περιβόητα TF-X τα οποία θα είναι και τεχνολογίας stealth

Ο Isik, ανφερόμενος στο πρόγραμμα είπε ότι έχει υπολογισθεί κονδύλιο που ξεπερνά τα 35 δισ. δολ.!Σημειώνεται ότι το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας έχει την δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης μεγάλων προγραμμάτων (κάτι που στην Ελλάδα θεωρείται ανέκδοτο)

Να σημειωθεί επίσης ότι οι δηλώσεις έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια γεύματος Iftar για να τονισθεί ο συμβολισμός του οθωμανικού και ισλαμικού προφίλ της Τουρκίας του Ρ.Τ.Ερντογάν. Σημειώνεται ότι στην Τουρκία είναι περίοδος Ραμαζανιού

Ποια γεύματα περιλαμβάνει το Ραμαζάνι; Τα δυο κύρια γεύματα του είναι το Σουχούρ πριν την ανατολή και το άλλο μετά τη δύση που λέγεται Ιφτάρ. Τα γεύματα αυτά περιλαμβάνουν χουρμάδες ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτη Μοχάμεντ. Μετά το Ιφτάρ και μέχρι το Σοχούρ την άλλη μέρα ο καθένας μπορεί να φάει ό, τι επιθυμεί από φαγητό, γλυκά και ποτά, αλλά εκτός από αλκοόλ και χοιρινό κρέας( είναι απαγορευμένα από το θεό και έχουν αναφερθεί στο Κοράνι

Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Εξοπλιστικό-«μαμούθ» ύψους 35 δισ.δολάριων για το TF-X εξήγγειλε η Άγκυρα - Στην Ελλάδα «ψίχουλα» για την Άμυνα
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: