23 Ιουν 2017

«Οne shot one kill»: Έσπασε το ρεκόρ - Σκότωσε ισλαμιστή από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!

«Οne shot one kill»: Έσπασε το ρεκόρ - Σκότωσε ισλαμιστή από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!

«Οne shot one kill» αυτή είναι η φιλοσοφία και το «μότο» των ελεύθερων σκοπευτών σε όλο τον πλανήτη και έτσι ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα ιδιότυπο ρεκόρ όπου ένας Καναδός σκότωσε τζιχαντιστή στο Ιράκ από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και θεωρείται βολή πολλών παραμέτρων. Είναι βολή «ενστίκτου και αντίληψης» καθώς παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες όπως η κίνηση του θύματος, τα ρεύματα του αέρα, η ταχύτητα των ανέμων, ο υπολογισμός της καμπύλης πορείας της σφαίρας σε τόσο μακρινή απόσταση κ.λ.π

Η βολή αυτή θωρείται βέβαιο ότι θα αποτελέσει σενάριο χολιγουντιανής ταινίας
Το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας στον καναδικό Τύπο και διέρρευσε από το περιβάλλον της καναδικής ομάδας κομάντο που έχει σταλεί στο Ιράκ. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες, το μέλος της Joint Task Force 2 εντόπισε τον τζιχαντιστή με το σκόπευτρό του και πάτησε τη σκανδάλη όταν ένιωσε σίγουρος ότι τον «έχει»

«Η σφαίρα έκανε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα να πετύχει τον στόχο της», ανέφεραν στρατιωτικές πηγές
Εδώ πρέπει να τονίσουμε τον παράγοντα της κίνησης αφού σε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα όσο τα 10 δεύτερα ο «στόχος» έχει μπορέσει να κινηθεί σε εύλογη απόσταση. Φυσικά παίζει ρόλο και η τύχη καθώς 10 δεύτερα είναι πολλά για να περάσει από το μυαλό του «στόχου» να κάνει μια κίνηση που δεν έχει προβλεφθεί από τον σκοπευτή.

Ό λόγος που οι ελεύθεροι σκοπευτές λένε «one shot one kill» είναι πολύ απλός: Εάν χαθεί η ευκαιρία τότε δεν θα υπάρξει δεύτερη. Το θύμα απομακρύνεται και ο σκοπευτής αποκαλύπτεται.
Είναι μια ειδικότητα που δεν έχει περιθώρια για λάθη.

Το θέμα που βγήκε στον καναδικό Τύπο επιβεβαιώθηκε επισήμως από την καναδική διοίκηση ειδικών δυνάμεων. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόκειται για ρεκόρ μακρινής απόστασης.
«Ο σκοπευτής ήταν σε αποστολή υποστήριξης μίας επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών, οι οποίοι είχαν επιτεθεί στον ιρακινό στρατό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί, το κατείχε ο Βρετανός σκοπευτής Κρεγκ Χάρισον, ο οποίος το 2009 σκότωσε από απόσταση 2,5 χιλιομέτρων έναν Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Το όνομα του Καναδού σκοπευτή δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς βρίσκεται σε επιχείρηση και δεν πρέπει να κινδυνεύει ο ίδιος ή η οικογένειά του.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«Οne shot one kill»: Έσπασε το ρεκόρ - Σκότωσε ισλαμιστή από απόσταση 3,5 χιλιομέτρων!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: