28 Ιουν 2017

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ 2.000 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ 2.000 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ

Άγνωστο αρχαίο ελληνικό Φρούριο ανακάλυψαν στην Κριμαία οι Ρώσοι, εντελώς τυχαία, κατά την διάρκεια κατασκευής αγωγού.

Τα ελληνικά ευρήματα των ανασκαφών εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 2.000 ετών ανακαλύφθηκαν στην περιοχή της σημερινής πόλης Gornostaevka, 25 χιλιόμετρα πριν το Κερτς του Κιμμερίου Βοσπόρου, το γνωστό αρχαιελληνικό Παντικάπαιον, που είχε ιδρυθεί από Μιλήσιους, όπως και όλες οι αποικίες μας στον Πόντο, τον 7ο με 6ο αιώνα π.Χ..

Η Κριμαία, δεν είναι παρά η πανάρχαια ελληνική Ταυρική Χερσόνησος, με Έλληνες αποίκους κυρίως από την Μίλητο, με σπουδαία και με μεγάλη πόλη τη Χερσόνησο ή Χερσώνα, που και τα κατά τα Βυζαντινά Χρόνια παρέμεινε ελληνική, υπαγόμενη στην ελληνική Αυτοκρατορία Κωνσταντινουπόλεως!

Στα χρόνια των Μεγαλοκομνηνών, η Κριμαία ονομαζόταν Περατεία (πέραν της θάλασσας) και αποτελούσε τμήμα της ελληνικής Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, ενώ αργότερα, στα χρόνια των Γαβράδων, έλαμψε εκεί το Πριγκιπάτο της Θεοδωρούς ή των Θεοδώρων.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από το Ελληνικό Φρούριο:

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΡΟΥΡΙΟ 2.000 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ! ΒΙΝΤΕΟ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: