ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΕΔΙΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΔΡΕΣ ΕΔΙΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ !!

ΣΤΑ 101.000 ΕΥΡΩ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ Μεικτό κλιμάκιο του ΕΦΚΑ και της οικονομικής αστυνομίας διαπίστωσε κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι πραγματοποιούνταν επιστροφές εισφορών όχι μόνο σε επίτοκες ασφαλισμένες αλλά και σε ασφαλισμένες που δεν είχαν γεννήσει, ή ακόμη και σε άνδρες !!!

Επίδομα τοκετού ακόμη και σε άνδρες παρείχε υπάλληλος του ΕΦΚΑ Πάτρας, υπεξαιρώντας 101.000 ευρώ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εσωτερικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από μεικτά κλιμάκια του Ταμείου και της οικονομικής αστυνομίας. Ηδη, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του ελέγχου, κατά την οποία διαπιστώθηκε κατάχρηση - υπεξαίρεση 101.000 ευρώ από υπάλληλο που τέθηκε σε δυνητική αργία.

Σε δεύτερη φάση, αναζητούνται παραβατικές ενέργειες και άλλων υπαλλήλων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί και η απόδοση των ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων. Μάλιστα, βρίσκεται σε εξέλιξη γενικευμένος έλεγχος στο υποκατάστημα της Πάτρας που περιλαμβάνει όλες τις δράσεις ανά τομέα, ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα και ήδη διενεργείται εσωτερικός έλεγχος και σε άλλο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην περιφέρεια, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες για νέα κρούσματα διαφθοράς.

Αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η υπόθεση ξεκίνησε όταν μεικτό κλιμάκιο του ΕΦΚΑ και της οικονομικής αστυνομίας διαπίστωσε κατά τη διάρκεια ελέγχου ότι πραγματοποιούνταν επιστροφές εισφορών όχι μόνο σε επίτοκες ασφαλισμένες αλλά και σε ασφαλισμένες που δεν είχαν γεννήσει, ή ακόμη και σε άνδρες. Μάλιστα, κατά τον αυτόφωρο έλεγχο, υπάλληλος που στη συνέχεια καταδικάστηκε σε 27 μήνες με αναστολή, επεδίωξε να καταστρέψει στοιχεία στην τουαλέτα του υποκαταστήματος.

Τελικά, η υπόθεση εξιχνιάστηκε με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας, και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία η διοίκηση του ΕΦΚΑ με ανακοίνωσή της ευχαριστεί, για την ουσιαστική συμμετοχή της στην από κοινού ολοκλήρωση του ελέγχου της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Μιλώντας στην «Κ» ο διοικητής Θ. Μπακαλέξης, επισημαίνει ότι αποτελεί θέση αρχής η πλήρης διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του ΕΦΚΑ και σε συνεργασία με το εποπτεύον υπουργείο Εργασίας, προς αυτή την πορεία θα συνεχίσει να κινείται, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της μηδενικής ανοχής σε σχέση με τη διαφθορά.

πηγη: kathimerini.gr

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications