Μιανμάρ: Χάθηκε το στίγμα στρατιωτικού αεροσκάφους με 105 επιβαίνοντες
Μιανμάρ: Χάθηκε το στίγμα στρατιωτικού αεροσκάφους με 105 επιβαίνοντες

«Η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά, στις 1:35 μ.μ., όταν έφτασε περίπου 20 μίλια δυτικά της πόλης Νταουέι», ανέφερε το γραφείο του αρχηγού του στρατού της χώρας - Στο εσωτερικό του λέγεται ότι βρίσκονταν 90 συγγενείς στρατιωτικών της χώρας και 11 άτομα προσωπικό

Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα αεροπλάνο με 105 επιβαίνοντες, χάθηκε από τα ραντάρ, καθώς πετούσε στον εναέριο χώρο της Μιανμάρ. Σύμφωνα με τα όσα επιβεβαιώνουν ο αρχηγός του στρατού και πηγές από τον τομέα των αερομεταφορών, ένα στρατιωτικό αεροπλάνο των ενόπλων δυνάμεων της Μιανμάρ χάθηκε από τα ραντάρ, ξαφνικά, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το αεροπλάνο, φέρεται να είναι ένα Shaanxi Y-8, μεσαίου μεγέθους αεροσκάφος μεταφορών και στο εσωτερικό του λέγεται ότι βρίσκονταν 90 συγγενείς στρατιωτικών της χώρας και 15 άτομα προσωπικό. Οι συγγενείς επρόκειτο να μεταφερθούν στους οικείους τους που υπηρετούν σε μονάδες στα παράλια κοντά στη Γιανγκόν.

«Η επικοινωνία χάθηκε ξαφνικά, στις 1:35 μ.μ., όταν έφτασε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταουέι», ανέφερε το γραφείο του αρχηγού του στρατού της Μιανμάρ. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για τεχνική δυσλειτουργία. Ο καιρός είναι μια χαρά εδώ», είπε μία πηγή στο Γαλλικό πρακτορείο.

Η διαδρομή που εκτελούσε το αεροσκάφος

Το αεροσκάφος εκτελούσε τη διαδρομή από τη νότια πόλη Μιγέικ προς τη Γιανγκόν. Αεροπλάνα και πλοία έχουν επιστρατευθεί για τον εντοπισμό του, σε όλη τη διαδρομή της πτήσης του αλλά και στη θάλασσα Ανταμάν.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, ονόματι Shaanxi Y-8 ή Yunshuji-8, είναι κινεζικής κατασκευής, ανεπίσημη αντιγραφή των σοβιετικών Antonov An-12 και οι ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ, τα προμηθεύτηκαν από τους Κινέζους, στις αρχές της δεκαετίας του '90, στα πλαίσια του εκμοντερνισμού του εξοπλισμού της χώρας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications