24 Ιουν 2017

Αδημονούν για την Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ

Αδημονούν για την Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ

Τις επιστημονικές και τις ομοσπονδιακές Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τους «κυνηγούς» των ουράνιων φαινομένων, έχει κινητοποιήσει η ολική έκλειψη ηλίου, η οποία θα συμβεί στη χώρα στις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εκείνη την ημέρα η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, σχηματίζοντας σκιά πλάτους σχεδόν 110 χλμ. που θα «ταξιδέψει» από το Όρεγκον στο βορειοδυτικό άκρο των ΗΠΑ, αργά το μεσημέρι, έως τη Νότια Καρολίνα στην άλλη πλευρά της χώρας, το απόγευμα, διασχίζοντας συνολικά 14 πολιτείες μέσα σε δύο ώρες.

Οι παρατηρητές θα βρεθούν μέσα σε πλήρες σκοτάδι στο μέσο της ημέρας επί δύο και πλέον λεπτά και θα μπορούν να δουν αστέρια και πλανήτες στον ουρανό, καθώς και το ηλιακό στέμμα, που είναι αόρατο διαφορετικά.

Οι υπόλοιπες ΗΠΑ θα γνωρίσουν μια μερική ηλιακή έκλειψη, σύμφωνα με τον αστρονόμο Ρικ Φιένμπεργκ, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρίας Αστρονομίας (AAS), κατά τον οποίο όποιος δεν έχει δει ποτέ μια ολική έκλειψη του ηλίου, είναι σαν να ζει μια ολόκληρη ζωή χωρίς να ερωτευτεί.

Οι ΗΠΑ θα είναι η μόνη χώρα που θα γνωρίσει την ολική έκλειψη στις 21 Αυγούστου, κάτι που κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για «μεγάλη αμερικανική έκλειψη», ενώ περισσότερα από δύο εκατομμύρια ζεύγη ειδικών γυαλιών διανέμονται δωρεάν σε δημόσιες βιβλιοθήκες.

Ήδη, εδώ και ένα χρόνο, η ζήτηση στα ξενοδοχεία των περιοχών όπου εκτιμάται πως θα είναι καλύτερη η παρακολούθηση του φαινομένου είναι ιδιαίτερα αυξημένη για την 21η Αυγούστου.

Η επόμενη ολική έκλειψη ηλίου στις ΗΠΑ, θα σημειωθεί στις 8 Απριλίου 2024 από το Τέξας έως το Μέιν.

Οι εκλείψεις της σελήνης και του ηλίου αναπαράγονται ακολουθώντας έναν κύκλο 18 ετών και 11 ημερών, φαινόμενο ήδη γνωστό στην αρχαιότητα.

Ετησίως σημειώνονται τέσσερις με επτά εκλείψεις ηλίου και σελήνης, από τις οποίες τουλάχιστον δύο ηλιακές και δυο σεληνιακές.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Αδημονούν για την Ολική Έκλειψη Ηλίου στις 21 Αυγούστου στις ΗΠΑ
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: