29 Μαΐ 2017

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας - Μεροκάματα των 15 ευρώ.

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας - Μεροκάματα των 15 ευρώ.

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας: Μεροκάματα των 15 ευρώ, ανασφάλιστη εργασία, καθυστέρηση μέχρι και 15 μήνες στις πληρωμές

Συνθήκες γαλέρας επικρατούν στην αγορά εργασίας με μισό εκατομμύριο ανασφάλιστους εργαζομένους με πλήρη ωράρια που δηλώνονται και ως μερικώς απασχολούμενοι, αλλά και μισθούς πείνας που καταβάλλονται με καθυστέρηση ως και 15 μήνες.

Τα στοιχεία-σοκ για το καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί στην αγορά εργασίας φέρνει στην δημοσιότητα νέα επιστημονική μελέτη, παράλληλα με τις επιπτώσεις που έχει στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης η έκρηξη των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία στις συνθήκες βίαιης ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που βίωσε η ελληνική οικονομία έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας.

Η αγορά φαντάζει με «εφιάλτη» γεμάτο φτωχούς εργαζομένους που υποκύπτουν σε μισθούς κάτω από το όριο της φτώχειας και αποδέχονται δουλειές του… ποδαριού για ένα μεροκάματο που δεν ξεπερνά τα 15 ευρώ! Εργασία λίγων ωρών, πλήρης απασχόληση αλλά με 10ωρα και χαμηλά ημερομίσθια είναι οι νέες εργασιακές συνθήκες… επιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έρευνας από μέλη του Παντείου Πανεπιστημίου δείχνουν ότι:
Α) Η μερική απασχόληση αποτελεί κατά το 2016, το 50,3% των νέων προσλήψεων.
Β) Η ανασφάλιστη εργασία αφορά 1 στους 5 εργαζομένους (500.000) άτομα.
Γ) Περίπου 300.000 εργαζόμενοι, ενώ στην πραγματικότητα απασχολούνται ως αυτοαπασχολούμενοι αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου την υποχρέωση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.
Δ) Περίπου 200.000 άτομα, ενώ εργάζονται 8 ώρες την ημέρα, στην πράξη καταχωρίζονται ως μερικά απασχολούμενοι.
Ε) Περίπου 900.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ εργάζονται καθημερινά και κανονικά, η καταβολή του μισθού τους γίνεται με καθυστέρηση από έναν μέχρι δεκαπέντε μήνες.
Στ) Το 38% των εργαζομένων έχουν αποδοχές χαμηλότερες από τον κατώτατο μισθό.

Με αυτά τα δεδομένα και χαρακτηριστικά, τονίζεται στην μελέτη, είναι προφανής η γενικευμένη ευελιξία και απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς εργασίας, με αποτέλεσμα το χαμηλό επίπεδο των αμοιβών (393 ευρώ μεικτά τον μήνα) των ευέλικτα απασχολουμένων, με ό,τι αυτό αρνητικά συνεπάγεται, μεταξύ των άλλων, για την χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στην Χώρα μας.

Η φτωχοποίηση ολοένα και μεγαλύτερου αριθμού συμπατριωτών μας αποτελεί την μόνη σταθερή και αναλλοίωτη «αξία» στην εθνοκτόνο εποχή των Μνημονίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ xryshaygh.com

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Συνθήκες εργασιακής γαλέρας - Μεροκάματα των 15 ευρώ.
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: