Ο Soros οργανωτής και των ντελιβεράδων;
Ο Soros οργανωτής και των ντελιβεράδων;

O Soros οργανώνει τους πρόσφυγες και τους Πακιστανούς ...οργανώνει και τους ντελιβεράδες. Και κλασικά επιτίθενται μόνο σε εταιρίες Ελληνικών συμφερόντων. Οι ντελιβεράδες των Starbucks δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλα λειτουργούν τέλεια εκεί. Μόνο οι ντελιβεράδες των MIKEL και της SPEEDEX κινδυνεύουν.

Επίσης για να κρατήσουν το αγωνιστικό τους πνεύμα ...δεν ήθελαν να κάνουν δηλώσεις σε δημοσιογράφους ...κι ας πλημμύρισε το πανελλήνιο από την συγκεκριμένη είδηση.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

Εταιρικά μηχανάκια: Μέχρι στιγμής οι εργοδότες είναι απαλλαγμένοι από την υποχρέωση να παρέχουν εταιρικά δίκυκλα στους εργαζόμενους. Οι διανομείς χρησιμοποιούν τα δικά τους μηχανάκια και επωμίζονται οι ίδιοι τα έξοδα συντήρησης, ασφάλισης και βενζίνης. Μέσα ατομικής προστασίας: Οι περισσότερες εταιρείες δεν παρέχουν πλήρη εξοπλισμό ατομικής προστασίας.

Οι διανομείς διεκδικούν κράνος, φουλάρι λαιμού, μπουφάν-γάντια-παντελόνι-μπότες μηχανής, εξωσκελετό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και ανακλαστήρες.

Ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά: Παρά την επικινδυνότητα του, το επάγγελμα των διανομέων δεν είναι ακόμα ενταγμένο στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Οι διανομείς εργάζονται κανονικά, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Ενιαία ειδικότητα με τον τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» και Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Για να το πουμε απλά:
απλήρωτες υπερωρίες, παντελής έλλειψη προστατευτικών μέσων (κράνος, αδιάβροχα, μπότες, γάντια, μπουφάν μηχανής κλπ), πλήρης αδιαφορία για τις καιρικές συνθήκες, εγκληματικά ελλιπής συντήρηση στα μηχανάκια και γενικότερα τα οχήματα.
Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το μωσαικό της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν τόσο οι 700 οδηγοί δικύκλων της εταιρείας SPEEDEX όσο και οι χιλιάδες οδηγοί κούριερ και πάσης φύσης ντελιβεράδες.

antizitro

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications