ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ μία ΠΥΛΗ προς «ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ» στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ; (video)
ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ μία ΠΥΛΗ προς «ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ» στην ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ; (video)

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Αιγύπτου εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στον κόσμο, ενώ βαθαίνει όσο έρχονται παράξενες ανακαλύψεις στο φως αλλά και περιγραφές αρχαίων που, ουσιαστικά, αδυνατούμε να αποκωδικοποιήσουμε… Κατά τη διάρκεια των ετών, πολλές θεωρίες έχουν διατυπωθεί ως προς το σκοπό των πυραμίδων. Αυτό είναι το άμεσο αποτέλεσμα της έλλειψης κάθε πραγματικής απόδειξης για τη λειτουργία τους.

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, ισχυρές, θα έλεγε κανείς, ότι οι πυραμίδες, και ειδικότερα η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, ήταν μια εξελιγμένη δομή που χτίστηκε για να στεγάσει ένα σύστημα μεταφορών «από και προς κάπου αλλού», μία πύλη, ένας δίαυλος, ή όπως αλλιώς θα μπορούσε να ονομαστεί.

Αυτή η «πύλη», φαίνεται πως λειτουργούσε κάποτε και, μάλιστα, πολύ αποτελεσματικά.Όπως μας περιγράφει ο ερευνητής, στο video που ακολουθεί, φαίνεται να έχει αντοπίσει αιγυπτιακά γραπτά, μα και άλλα κείμενα τα οποία αναφέρονται πάνω σε πολύ ανεπτυγμένες γνώσεις περί της γης, των αστεριών, της ζωής και του θανάτου.

Σύμφωνα με κάποια από αυτά, η Σφίγγα Ακέρ των αρχαίων Αιγυπτίων ήταν ένα θεϊκό θηρίο λιονταριού, έχοντας δύο συμμετρικούς κορμούς, με το δικό του κεφάλι ο καθένας.

Τα δύο μισά του Aker βρίσκονταν στα αντίθετα άκρα του ορίζοντα. Ένα που έβλεπε ανατολικά και ένα που έβλεπε δυτικά. Σύμφωνα με τους αρχαίους Αιγυπτίους, κάθε στήθος της Aker περιέχει μια πύλη η οποία οδηγεί σε αυτό που αποκαλούν Κάτω Κόσμο (Duat). Ο ήλιος πιστεύεται ότι περνάει από την ανατολική πύλη Aker κατά την ανατολή του ηλίου. Στη συνέχεια, κατά το ηλιοβασίλεμα, θα περάσει από τη δυτική πύλη Aker.

Η Σφίγγα Ακέρ

Η πληροφορία αυτή, ουσιαστικά θα σήμαινε ότι υπάρχει μια άλλη σφίγγα σε έναν άλλο ορίζοντα της Γκίζας…
Ο Κάτω Κόσμος για τους αρχαίους Αιγυπτίους σηματοδοτούσε το υψηλότερο διαστατικό αιθερικό βασίλειο που ήταν ο τομέας των ψυχών των «θανόντων» υπό τον σεβαστό θεό Όσιρη. Πριν περάσουν την «πύλη», οι «νεκροί» ζητούσαν άδεια εισόδου από το Aker για να κάνουν το, άγνωστο προς εμάς, ταξίδι τους πέρα από αυτήν.

Ο Aker πιστεύεται ότι είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς στην αιγυπτιακή κοσμογονία. Ωστόσο, ως σύμβολο ενσωματώνει μια εξαιρετικά περίπλοκη αντίληψη για την φύση και την ύπαρξη. «Αγκαλιάζει» την ιδέα ότι το σύνολο της ύπαρξης είναι πολυδιάστατο και εκτείνεται πέρα ​​από το φυσικό μας τρισδιάστατο σύμπαν, τον τομέα της όρασης και του ήχου.

Στην πραγματικότητα, αυτή η «ανώτερη σφαίρα» μπορεί να περιέχει μια άπειρη ιεραρχία διαστάσεων και τύπων ζωής ή/και όντων. Όλα αυτά δίνουν, θεωρητικά ή συμβολικά, την ιδέα ενός παράδοξου αλλά υψηλότατων διαστάσεων και προδιαγραφών «κρουαζιερόπλοιου»…Στο βιβλίο με τίτλο «Περί των Αιγυπτίων Μυστηρίων», του 3ου αι. μ.Χ., ο νεοπλατωνικός Ιάμβλιχος, περιγράφει μία τελετή κατά την οποία οι υποψήφιοι προς την ιεροσύνη μυούνταν στα μυστήρια του Όσιρη, την Επιστήμη της Θέλησης, που επιφυλάσσει μια πολύ προηγμένη «φυσική» της κοσμικής δημιουργίας.

Αναφέρει ότι ο αρχάριος οδηγούνταν με δεμένα μάτια μέσα από μια πόρτα στο στήθος της Σφίγγας, αλλά ουσιαστικά στην πύλη που οδηγεί στον Κάτω Κόσμο, τον τομέα του θεού Όσιρη. Αφού περνούσαν επιτυχώς και υπέμειναν μια σειρά δοκιμών στον υπόγειο λαβύρινθο, οδηγούνταν σε μια φωτιζόμενη υπόγεια στοά και στα χέρια άλλου επικεφαλή. Άραγε όλα αυτά ήταν απλά μυητικά δρώμενα ή περιγράφουν ένα κωδικοποιημένο ταξίδι στο «κάπου αλλού;»

Και ερχόμαστε στο σήμερα…
Με τη χρήση τηλεχειριζόμενων ρομπότ, ανακαλύφθηκαν κόκκινα «γραπτά» ή ιερογλυφικά μίας άγνωστης γλώσσας, μέσα σε κρυμμένα συστήματα σήραγγας κάτω από την Μεγάλη Πυραμίδ. Αυτές οι σήραγγες οδήγησαν σε 4 πόρτες, οι οποίες ακόμα παραμένουν σφραγισμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σήραγγες τις οποίες διέσχισαν τα ρομπότ, δεν είναι αρκετά μεγάλες για να χωρέσουν έναν άνθρωπο, ωστόσοφαίνεται να περιέχουν σχήματα που, σύμφωνα με κάποιες εκδοχές, πιθανόν αποτελούν κάποιο είδος άγνωστης γραφής, ενώ είναι ήδη ένα μυστήριο για ποιό λόγο υπάρχουν εκεί που κανείς δεν χωράει να μπει…

Τι μπορεί να σημαίνουν αυτά τα σημάδια που δημοσιεύθηκαν στο Annales du Service Des Antiquities de l’Egypte (ASAE);
Σχεδόν αμέσως μετά την ανακάλυψη αυτή, ο Δρ Zahi Hawass (Υπουργός Αρχαιοτήτων), διέταξε να κατασκευαστεί ένας τοίχος γύρω από το πυραμιδικό συγκρότημα, υποτίθεται για να προστατεύσει τις πυραμίδες, από πιθανές ζημιές που θα μπορούσαν να υποστούν από το κοινό.

Όλο αυτό είναι περίεργο γιατί οι σήραγγες είναι ολοφάνερο ότι οδηγούν σε κάποια ή κάποιες μυστικές αίθουσες στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση ούτε οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι, πόσο μάλλον οι τουρίστες… Μία ακόμη φήμη που προέρχεται από πολλές και διαφορετικές πηγές έρχεται να ενισχύσει την πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει εκεί, καθώς λέγεται ότι τόσο ο αμερικανικός στρατός και η CIA μαζί με τον αιγυπτιακό στρατό, εξασφαλίζουν την προστασία του συγκροτήματος, μυστικά…

Άραγε, έχουν ανακαλύψει κάτι που δεν θέλουν να ξέρουμε;… Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

πηγή diadrastika.com

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications