2 Μαΐ 2017

Πράκτορας του FBI παντρεύτηκε στη Συρία τζιχαντιστή τον οποίο ερευνούσε

Πράκτορας του FBI παντρεύτηκε στη Συρία τζιχαντιστή τον οποίο ερευνούσε

Μία μεταφράστρια του FBI, με εξουσιοδότηση για άκρως απόρρητα θέματα ασφαλείας, ταξίδεψε στην Συρία το 2014 και παντρεύτηκε ένα στέλεχος-κλειδί του ISIS, για τον οποίο είχε αναλάβει να κάνει έρευνα.

Την υπόθεση αποκάλυψε τώρα το CNN. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, η Ντανιέλα Γκριν είπε ψέμματα στο FBI για το πού πήγαινε και προειδοποίησε τον νέο σύζυγό της ότι ήταν αντικείμενο έρευνας, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Πρόκειται για πολύ σοβαρή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας εκ των έσω, ενώ υπάρχουν ερωτήματα για το αν είχε ευνοϊκή μεταχείριση από τους εισαγγελείς, που τις απήγγειλαν «ελαφρές» κατηγορίες και ζήτησαν μειωμένη ποινή με αντάλλαγμα τη συνεργασία της. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης όμως παραμένουν κρυφές, με δικαστική εντολή.

Ο ράπερ που έγινε τρομοκράτης

Ο άνδρας που παντρεύτηκε η Γκριν δεν ήταν ένας συνηθισμένος τρομοκράτης, σύμφωνα με το CNN. Πρόκειται για τον Ντένις Κούσπερτ, έναν Γερμανό ράπερ, ο οποίος εντάχθηκε στον ISIS και μπήκε στο ραντάρ των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών σε Γερμανία και ΗΠΑ, εξαιτίας της μεγάλης επιρροής που ασκούσε στρατολογώντας μέσω διαδικτύου βίαιους τζιχαντιστές.

Στη Γερμανία ήταν γνωστός ως Deso Dogg, το όνομα που χρησιμοποιούσε ως ράπερ και είχε συλληφθεί αρκετές φορές. Στη Συρία, ήταν γνωστός ως Αμπου Ταλά αλ-Αλμάνι. Επαινούσε τον Οσάμα μπιν Λάντεν σε τραγούδι, απειλούσε τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ εμφανιζόταν σε προπαγανδιστικά βίντεο. Σε ένα από αυτά, κρατούσε το κεφάλι ενός ανθρώπου που είχε εκτελεστεί πρόσφατα.

Οταν παραλίγο να σκοτωθεί σε τροχαίο, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ραπ και να γίνει μουσουλμάνος, το 2010. Δύο χρόνια αργότερα έφυγε από τη Γερμανία, ενώ πέρασε ένα διάστημα στη Λιβύη και την Αίγυπτο. Το 2013 έφτασε στη Συρία.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Πράκτορας του FBI παντρεύτηκε στη Συρία τζιχαντιστή τον οποίο ερευνούσε
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: