8 Μαΐ 2017

Η κατανάλωση φαγητού μαγειρεμένου με κρασί επηρεάζει το αλκοτέστ;

Η κατανάλωση φαγητού μαγειρεμένου με κρασί επηρεάζει το αλκοτέστ;

To έχετε σίγουρα αναρωτηθεί. Κάποιοι από εσάς το έχετε συζητήσει και με τις παρέες σας. Αν φάμε μια μεγάλη ποσότητα από φαγητό που περιέχει κρασί, πχ έχει σάλτσα κρασιού μπορεί να αυξηθεί η περιεκτικότητα του αλκοόλ στο αίμα μας, τόσο ώστε να μας πιάσουν στο αλκοτέστ;

Η περιεκτικότητα του αλκοόλ που έχει το φαγητό ποικίλει, ανάλογα κυρίως με το πόσο αλκοόλ παραμένει στο φαγητό. Εάν το φαγητό είναι μαγειρεμένο με κρασί , ένα μεγάλο μέρος του αλκοόλ θα... "εξατμιστεί", αλλά ένα ποσοστό θα παραμείνει. Πόσο αλκοόλ έχει μείνει εξαρτάται από τη μέθοδο προετοιμασίας, πόση ώρα μαγειρεύεται, σε πόση θερμότητα εκτέθηκε και ποιο σκεύος μαγειρεύτηκε.

Για παράδειγμα, κάτι που σιγοβράζετε σε μια ρηχή πλατιά κατσαρόλα για ώρες, θα κρατήσει λιγότερο αλκοόλ από κάτι που βουτιέται μέσα στο κρασί και μπαίνει στο πιάτο. Ο Οργανισμός Υγείας των ΗΠΑ έχει εκδώσει γι’ αυτό τον λόγο ένα γράφημα που δείχνει πόση αλκοόλη διατηρείται σε διάφορα παρασκευάσματα τροφίμων.

Εξαρτάται επίσης από το πόσο σύντομα μετά από τη κατανάλωση φαγητού με κρασί σας ζητείται να κάνετε αλκοτέστ. Εάν φάτε κάποια σάλτσα κόκκινου κρασιού και κάνετε αλκοτέστ αμέσως μετά, τότε, ναι, το αλκοόλ στο στόμα σας μπορεί να επηρεάσει την μέτρηση.

Αλλά μετά από περίπου 20 λεπτά, το αλκοόλ στο στόμα θα έχει διαλυθεί και το αλκοτέστ θα μετρήσει μόνο αυτό που φυσάτε βαθιά από τα πνευμόνια σας (γι 'αυτό και οι αξιωματικοί έχουν την εντολή να μην κάνουν δοκιμασία για τουλάχιστον 15 λεπτά αφού κάποιος έχει καταναλώσει ένα ποτό). Οπότε, δεν έχετε λόγο να φοβάστε, εκτός κι αν έχετε καταναλώσει άφθονες ποσότητες σάλτσας κόκκινου κρασιού (και τίποτα άλλο)!

Φαγητό παρασκευασμένο με αλκοόλ

Αν δεν εφαρμόστηκε θερμότητα και αποθηκεύτηκε όλη τη νύχτα: διατηρήθηκε το 70% αλκοόλ Flambée: Διατηρήθηκε 75% αλκοόλ

Τρόφιμα παρασκευασμένα με αλκοόλη που ανακατεύονται και ψήνονται ή σιγοβράζουν
15 λεπτά: διατηρείται 40% αλκοόλ
30 λεπτά: διατηρήθηκε 35% αλκοόλ
1 ώρα: διατηρήθηκε 25% αλκοόλ
1,5 ώρες: διατηρήθηκε 20% αλκοόλ
2 ώρες: διατηρήθηκε 10% αλκοόλ
2,5 ώρες: διατηρήθηκε 5% αλκοόλ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Η κατανάλωση φαγητού μαγειρεμένου με κρασί επηρεάζει το αλκοτέστ;
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats