1 Μαΐ 2017

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός κάτω από τα πλήκτρα πιάνου σε σχολείο!

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός κάτω από τα πλήκτρα πιάνου σε σχολείο!

Το πιάνο ήταν πρόσφατη δωρεά σε γυμνάσιο και ο χορδιστής ανακάλυψε τον θησαυρό

Ένας πολύτιμος θησαυρός από τη βικτωριανή εποχή, αξίας έως και 500.000 στερλίνων, εντοπίστηκε τυχαία κάτω από τα πλήκτρα ενός όρθιου πιάνου, μέσα σε γυμνάσιο, στη Βρετανία.

Πρόκειται για εκατοντάδες χρυσά και αργυρά νομίσματα, που κόπηκαν μεταξύ 1847 και 1915, τον μεγαλύτερο θησαυρό αυτού του είδους που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στη χώρα, σύμφωνα με το Βρετανικό Μουσείο που έχει αναλάβει να εκτιμήσει την αξία του.

Το πιάνο, ηλικίας 110 ετών, είχε γίνει πρόσφατα δωρεά στο γυμνάσιο του Μπίσοπς Κασλ. Την ανακάλυψη έκανε ο 61χρονος χορδιστής Μάρτιν Ρίκχαουζ, ο οποίος όταν κλήθηκε να κουρδίσει το πιάνο συνειδητοποίησε ότι τα πλήκτρα ήταν κάπως βαριά.

Όταν έψαξε κάτω από το κλαβιέ ανακάλυψε περίπου 10 υφασμάτινα πακετάκια, ραμμένα επιμελώς, και ένα δερμάτινο πορτοφόλι που αποδείχτηκε ότι περιείχαν 900 χρυσά και αργυρά νομίσματα.

Εικάζεται πως τα νομίσματα πρέπει να φυλάχθηκαν μέσα στο πιάνο το νωρίτερο στα τέλη της δεκαετίας του 1920, όπως δηλώνει ένα διαφημιστικό χαρτί της εταιρείας Shredded Wheat, με το οποίο είχε τυλιχθεί το ένα πακέτο, ίσως σε αντίδραση στη Μεγάλη Ύφεση ή και στις εξελίξεις που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλες οι προσπάθειες για να βρεθούν οι αρχικοί ιδιοκτήτες του πιάνου απέβησαν άκαρπες. Ο θησαυρός ανήκει τώρα στο… Στέμμα, το οποίο θα ανταμείψει τον σημερινό ιδιοκτήτη και αυτόν που ανακάλυψε τον θησαυρό, αφού τον εκτιμήσει.

Στο Στέμμα, που αλλού; Στο σχολείο;

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Βρέθηκε κρυμμένος θησαυρός κάτω από τα πλήκτρα πιάνου σε σχολείο!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications