Αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας ξανά γράψιμο στα μετρά τους-Η ελληνική επανάσταση…. στα ψιλά γράμματα! [Βίντεο]
Αλλαγές στα βιβλία της ιστορίας ξανά γράψιμο στα μετρά τους-Η ελληνική επανάσταση…. στα ψιλά γράμματα! [Βίντεο]

Η μείωση της ύλης για την ελληνική επανάσταση στα σχολικά βιβλία, προκαλεί την οργισμένη αντίδραση της πανελλήνιας ένωσης φιλολόγων. Το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τα νέο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο θα δίνει έμφαση στα νεότερα χρόνια της ιστορίας

Στη 4η δημοτικού αντικαθίσταται η Αρχαία Ελληνική Ιστορία από την Οικογενειακή και Τοπική Ιστορία, ενώ στην 6η δημοτικού θα διδάσκεται η ιστορία από τον 15ο αιώνα έως τη σύγχρονη εποχή, υποβαθμίζοντας έτσι τη σημασία της τουρκοκρατίας και της ελληνικής επανάστασης.

Μοναδικός σκοπός είναι να γίνει το μάθημα ελκυστικό και ουσιαστικό, απαντά μέσω του STAR ο Πολυμέρης Βόγλης, ο επικεφαλής της 10μελούς επιτροπής για την αναμόρφωση των σχολικών βιβλίων. «Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η προσπάθεια να απομακρυνθούμε από το σχολικό βιβλίο. Θα προτείνουμε βιβλία, ιστοσελίδες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί».

Ερωτήματα προκαλεί επίσης, η χρήση των όρων "υδραυλικοί άθλοι του Ηρακλή" και "εποχή του Χριστιανισμού" αντί της "Βυζαντινής Εποχής".

Πάντως, μετά τις αντιδράσεις η επιτροπή δεσμεύτηκε να επεξεργαστεί τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, πριν καταθέσει την τελική της πρόταση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications