Η Έλενα Ράπτη κόντρα στην Κονιόρδου για την Αμφίπολη
Η Έλενα Ράπτη κόντρα στην Κονιόρδου για την Αμφίπολη

Απάντηση στο ερώτημα πότε θα είναι επισκέψιμο το μνημείο του Τύμβου Καστά ζητάει από τη Λυδία Κονιόρδου η Έλενα Ράπτη με επερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.

“Να μας δώσετε ένα χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο το μνημείο θα ενταχθεί στην εθνική κληρονομιά, που θα μπορούν να επισκεφθούν τα εκατομμύρια των ενδιαφερόμενων επισκεπτών από όλον τον κόσμο” αναφέρει χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ζητάει παράλληλα να πληροφορηθεί τα ονόματα των επιστημόνων που ασχολούνται με την ανασκαφή. “Ποιοι αρχαιολόγοι και ποιο ειδικό προσωπικό έχουν την ευθύνη του έργου”;

Η τομεάρχης κοινοβουλευτικού έργου της Νέας Δημοκρατίας ζητάει να πληροφορηθεί θεσμικά, ποιές είναι οι έως τώρα εξελίξεις των ερευνών και ποια θα είναι η πορεία των εργασιών.

“Ποια είναι η πρόοδος της επιστημονικής ανάλυσης και τεκμηρίωσης όλων των ευρημάτων συμπεριλαμβανομένων και σκελετικών καταλοίπων και ποιος είναι αυτός που θα τοποθετηθεί σε μια σειρά πολλών αναπάντητων ερωτημάτων που προβληματίζουν όλους τους Έλληνες”.

Τέλος η ‘Ελενα Ράπτη επισημαίνει στην επερώτηση της.

“Σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα, πρέπει η ενημέρωση να είναι αξιόπιστη και θεσμική ώστε να διασκεδαστούν σενάρια κάθε είδους που διακινούνται και ζημιώνουν αυτό τον εθνικό θησαυρό”.
του Γιώργου Ροδάκογλου
thousandnews.gr

Post A Comment:

1 comment

Ανώνυμοςείπε...

IQ ραδικιού η μαντάμ!!!!!!!
Άκου πότε θα είναι επισκέψιμο!!!!
Εδώ και 2 χρόνια έχουν σταματήσει οι ανασκαφές και δεν δίνονται χρήματα να συνεχιστεί η έρευνα. Υπάρχουν 8 θάλαμοι και έχουν ερευνήσει μόνον 2 και αυτούς όχι πλήρως! Ακόμα δεν έχει μαθευτεί αν ήταν μνημείο, ναός, τάφος και για ποιόν σκοπό κτίστηκε.
Οπότε τι να επισκεφτείς ανεγκέφαλη;
Αντί να ρωτήσει πότε θα δοθούν χρήματα να συνεχιστούν οι ανασκαφές, ρωτάει άλλα αντί άλλων, μόνο και μόνο για να γίνει επερώτηση και να πέσει το 75αράκι της επερώτησης...
Ας ασχοληθεί καλύτερα με τον αλβανό γκόμενο και ας μην μιλάει ...

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications