18 Απρ 2017

«Ηλεκτροσόκ» έφεραν σε χιλιάδες καταναλωτές οι λογαριασμοί ρεύματος

«Ηλεκτροσόκ» έφεραν σε χιλιάδες καταναλωτές οι λογαριασμοί ρεύματος

Σοκ σε χιλιάδες καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ η ιδιώτες προμηθευτές) προκάλεσε ο φετινός χειμώνας καθώς έλαβαν στα χέρια τους λογαριασμούς ρεύματος που κυριολεκτικά "έκαιγαν".

Αιτία η αυξημένη κοστολόγηση που φέρνει η κατανάλωση ρεύματος όταν οι κιλοβατώρες ξεπερνούν τις 1600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο μιας και η επιβάρυνση είναι ιδιαίτερα υψηλή ώστε να καλυφθούν τα κόστη που προκαλούν στη ΔΕΗ ή τους παρόχους ρεύματος τα μη διασυνδεδεμένα νησιά,το κοινωνικό οικιακό τιμόλογιο κλπ.

Οπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", η εκτεταμένη χρήση τον περασμένο χειμώνα θερμαντικών σωμάτων, οδήγησε για δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές στα ύψη την κατανάλωση ρεύματος και έτσι κλήθηκαν τα συγκεκριμμένα νοικοκυριά να πληρώσουν αυξημένα ποσά για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας.

Το χαρακτηριστικό και άδικο στις περιπτώσεις αυτές είναι ότι η τιμολόγηση και η επιβάρυνση για Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας γίνεται από το πρώτο ευρώ,εφόσον η κατανάλωση υπερβαίνει τις 1600 κιλοβατώρες το τετράμηνο και όχι με βάση τις κλίμακες κατανάλωσης

Η τιμολόγηση Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας ,σύμφωνα με νόμο του 2012,είναι 0,00699 ευρώ/κιλοβατώρα έως 1600 κιλοβατώρες κατανάλωσης,0,01570 ευρώ την κιλοβατώρα από 1601-2000 κιλοβατώρες ,0,03987 από 2001-3000 κιλοβατώρες και 0,04488 από 3001 και άνω κιλοβατώρες.

Έτσι εάν ένας καταναλωτής "κάψει" για ένα τετράμηνο 3000 κιλοβατώρες θα χρεωθεί με την υψηλότερρη χρέωση και όχι ξεχωριστά με βάση τις κλίμακες χρέωσης,πληρώνοντας για Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας 119,61 ευρώ συν 13% (ΦΠΑ) 135,6 ευρώ.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

«Ηλεκτροσόκ» έφεραν σε χιλιάδες καταναλωτές οι λογαριασμοί ρεύματος
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats