Έκλεισε το αεροδρόμιο της Μυκόνου επειδή ελικόπτερο του στρατού έπαθε... λάστιχο!
Έκλεισε το αεροδρόμιο της Μυκόνου επειδή ελικόπτερο του στρατού έπαθε... λάστιχο!

Μεγάλη ταλαιπωρία για 117 επιβάτες της Ολυμπιακής που θα ταξίδευαν με την πτήση 374 για Μύκονο - Περισσότερο από τέσσερις ώρες έμεινε κλειστό το αεροδρόμιο

Για περισσότερο από τέσσερις ώρες έκλεισε το αεροδρόμιο της Μυκόνου έπειτα από βλάβη που καθήλωσε στρατιωτικό ελικόπτερο στο διάδρομο απογειώσεων και προσγειώσεων. Περίπου από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι δεν μπορούσαν να αναχωρήσουν όσοι επρόκειτο να φύγουν από το νησί των ανέμων ενώ παραλλήλως δεν μπορούσαν να προσγειωθούν άλλα επιβατικά αεροσκάφη στο νησί.

Ταλαιπωρία και για 117 επιβάτες της Olympic Air που θα ταξίδευαν το πρωί με την πτήση 374 για Μύκονο και παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, περιμένοντας πότε θα επιδιορθωθεί το πρόβλημα στο ελικόπτερο τύπου H-90 του Στρατού Ξηράς ώστε να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο.

Τι συνέβη στη Μύκονο
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη περίπου στις 9.30 το πρωί όταν ένα ελικόπτερο τύπου NH-90 του στρατού που μετέφερε ασθενείς κατέβηκε στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου της Μυκόνου.

Αμέσως μετά την προσγείωση, το πλήρωμά του διαπίστωσε ότι το ελικόπτερο είχε μείνει από... λάστιχο! Αμέσως δόθηκε σήμα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όμως όπως διαπιστώθηκε δεν υπήρχε τρόπος για να μετακινηθεί το ελικόπτερο από τον διάδρομο.
Ως αποτέλεσμα ήταν να ματαιωθεί προσωρινά η πτήση της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Μύκονο και να ταλαιπωρηθούν, τόσο οι επιβάτες που περιμένουν να πετάξουν προς το Νησί των Ανέμων όσο κι αυτοί που περιμένουν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου για να πετάξουν προς Αθήνα.

Σύμφωνα με απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το αεροδρόμιο της Μυκόνου θα παραμείνει κλειστό για τρεις ώρες, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί τρόπος για να μετακινηθεί το ελικόπτερο από τον διάδρομο προσγείωσης.
Φανταστείτε να είχε συμβεί αυτό κατά την διάρκεια του καλοκαιριού όπου στο αεροδρόμιο προσγειώνονται και απογειώνονται αεροπλάνα ανά δέκα λεπτά…

Στρατιωτικές πηγές έλεγαν στο protothema.gr ότι μόλις επισκευαστεί το σκασμένο λάστιχο το υπερσύγχρονο ελικόπτερο θα απομακρυνθεί από το διάδρομο προσγειώσεων και απογειώσεων για να ξανανοίξει το αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications