Απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο
Απειλεί τις ΗΠΑ η Βόρεια Κορέα: Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο

Mε καταστροφικές συνέπειες σε περίπτωση που υπάρξει «περαιτέρω πρόκληση» από τις ΗΠΑ μετά την αποστολή αμερικανικού αεροπλανοφόρου στην κορεατική χερσόνησο, απειλεί η Βόρεια Κορέα.

«Θα θεωρήσουμε τις ΗΠΑ τελείως υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα προκληθούν από τις εξοργιστικές κινήσεις της. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε μορφής πόλεμο που θέλει η Αμερική» δήλωσε εκπρόσωπος του βορειοκορεάτικου υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η αποστολή του αεροπλανοφόρου USS Carl Vinson στην περιοχή «αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είχαμε δίκιο όταν αυξάναμε τις στρατιωτικές δυνατότητες μας για αυτοάμυνα με βασικό όπλο την πυρηνική μας δύναμη».

«Θα λάβουμε τα πιο σκληρά αντίμετρα απέναντι στους προβοκάτορες προκειμένου να υπερασπίσουμε τους εαυτούς μας από τη δύναμη των όπλων» κατέληξε στο μήνυμα του ο εκπρόσωπος της Πιονγιάνγκ.

Όπως είχε δηλώσει πριν από μερικά 24ωρα ο εκπρόσωπος της διοίκησης του αμερικανικού στρατού στον Ειρηνικό Ωκεανό «η αμερικανική διοίκηση στον Ειρηνικό έδωσε εντολή στο αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson να είναι διαθέσιμο και παρόν στον δυτικό Ειρηνικό ως προληπτικό μέτρο» επικαλούμενος την αυξανόμενη ανησυχία που προκαλεί το βαλλιστικό και πυρηνικό πρόγραμμα του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications