Τέσσερα χρόνια σε 50χρονο που «ψάρευε» ανήλικο στο διαδίκτυο
Τέσσερα χρόνια σε 50χρονο που «ψάρευε» ανήλικο στο διαδίκτυο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών σ' έναν 50χρονο οπτικό ο οποίος κατηγορείται ότι έκανε ανήθικες προτάσεις σε ανήλικο μέσω του Facebook. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση» ενώ το δικαστήριο επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα.

Την ενοχή του 50χρονου πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας επισημαίνοντας ότι ο κατηγορούμενος σκόπευε να εκμεταλλευτεί σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι. Μετά την καταδίκη του άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 2014, ο κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας ψεύτικο προφίλ στο Facebook έκανε αίτημα φιλίας σε 11χρονο μαθητή. Μέσω μηνυμάτων ακολούθησαν συζητήσεις με σ#ξουαλικό περιεχόμενο. Ευτυχώς οι γονείς του ανήλικου αντιλήφθηκαν τις ηλεκτρονικές συνομιλίες και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ο ενήλικος κατηγορούμενος ο οποίος ζούσε στην Αθήνα. Στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι έβλεπε πατρικά τον ανήλικο και ότι οι συζητήσεις τους δεν περιστρέφονταν γύρω από σ#ξουαλικά θέματα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications