Μπόικο Νόεφ: «Τα Σκόπια τέλειωσαν – Το θέμα είναι εάν θα διαμελιστούν ειρηνικά ή βίαια»
Μπόικο Νόεφ: «Τα Σκόπια τέλειωσαν – Το θέμα είναι εάν θα διαμελιστούν ειρηνικά ή βίαια»

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Μπόικο Νόεφ, εξέφρασε την άποψη ότι τα Σκόπια είναι «τελειωμένα» και το θέμα τώρα είναι εάν ο διαμελισμός θα γίνει βίαια ή ειρηνικά.

«Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έχει πια μέλλον ως ένα ενιαίο κράτος, στην πράξη η καντονοποίησή της έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το θέμα τώρα είναι εάν η οριστική διαίρεση θα γίνει βίαια ή ειρηνικά», δήλωσε στην συνέντευξή του για το Πρακτορείο FOCUS.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση του Ιβάν Κόστοφ και πρώην πρέσβης στο ΝΑΤΟ, Βέλγιο και Λουξεμβούργο, πρόσθεσε ότι η πολιτική κρίση που παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό, κλιμακώνεται στον βαθμό που η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» να χάνει πια στην πράξη της εθνική κυριαρχία της.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστολή του Προέδρου της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους «στρατηγικούς εταίρους» της χώρας του αποτελεί ιδιόμορφο μήνυμα SOS προς τη διεθνή κοινότητα, στην οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το «ναυάγιο του πλοίου των Σκοπίων».

Κατά την άποψη του Νόεφ, οι αιτίες γι’ αυτό είναι κυρίως εσωτερικές. «Οι αιτίες είναι περίπλοκες, αλλά με δύο λόγια η πολιτική ελίτ της χώρας εκμεταλλεύθηκε όλη την ενέργεια της χώρας και της κοινωνίας στη δημιουργία ενός φαντασιακού, τεχνητού παρελθόντος αντί να οικοδομήσει το μέλλον των πολιτών της χώρας. »Η πολιτική ελίτ που κυβερνούσε βυθίζει τη χώρα λόγω συμπλεγμάτων κατωτερότητας, έλλειψης γεωπολιτικής διορατικότητας, επαρχιωτισμού και προσωπικής απληστίας», σχολίασε εύστοχα ο Νόεφ.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications