21 Μαρ 2017

Με 40 ευρώ το μήνα ζει η οικογένεια της 17χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα!

Με 40 ευρώ το μήνα ζει η οικογένεια της 17χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα

Τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει πολύ μεγάλος αριθμός οικογενειών στην Ελλάδα εξαιτίας της πολυετούς λιτότητας και των μνημονίων που «τσάκισαν» τα εισοδήματα, ανέδειξε η ιστορία της 17χρονης μαθήτριας που λιποθύμησε από πείνα στο σχολείο της, στην Πάτρα.

Πίσω από τους δημοσιονομικά μεγέθη, τις περικοπές και τα πρωτογενή πλεονάσματα «κρύβονται» άνθρωποι που βλέπουν τη ζωή τους να συνθλίβεται και να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην, με αποτέλεσμα η κοινωνία να βιώνει καταστάσεις που δεν έχει ξαναδεί η μεταπολεμική Ελλάδα.

Ακόμα περισσότερο, η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής και τα «ξεροκόμματα» που μπορεί να παρέχονται κατά καιρούς ως κοινωνικές παροχές, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ανασχέσουν τη φτώχεια που εξαπλώνεται σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υπεύθυνος της εθελοντικής οργάνωσης «Φωτεινό Αστέρι», Χρήστος Σπηλιόπουλος, η μητέρα της 17χρονης εργάζεται ως καθαρίστρια και προσπαθεί να συντηρήσει την οικογένεια – που έχει άλλα δύο παιδιά - με 40 ευρώ το μήνα.

Όπως αναφέρει το patrastimes.gr, η άνεργη μητέρα αναζητά απεγνωσμένα μία σταθερή εργασία, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που γείτονες προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό στην ίδια και τα παιδιά της. «Δώσαμε τρόφιμα για κάποιες ημέρες, έως ότου “ξυπνήσει” το… τέρας που λέγεται γραφειοκρατία και βοηθήσει την άνεργη μητέρα», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η εθελοντική οργάνωση στηρίζει 470 οικογένειες και συνολικά 1.000 παιδιά.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Με 40 ευρώ το μήνα ζει η οικογένεια της 17χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στην Πάτρα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications