Πώς «καθάρισε» τον πράκτορα της Τουρκίας ο Ν.Τραμπ από την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ
Πώς «καθάρισε» τον πράκτορα της Τουρκίας ο Ν.Τραμπ από την Εθνική Ασφάλεια των ΗΠΑ

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ σίγουρα για να «καθαρίσει» τον στρατηγό εν αποστρατεία Michael Flynn, από την εθνική ομάδα ασφαλείας των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα κάτι θα είχε μυριστεί. Και οι αποκαλύψεις όπως έχουν καταχωρηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (ότι μπορεί να είχε επωφεληθεί από την κυβέρνηση της Τουρκίας) τον δικαιώνουν απόλυτα...

Ο αποπεμφθείς σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν, κατέθεσε τα απαραίτητα, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, έγγραφα στο ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης με τα οποία δηλώνει ότι ασκούσε λόμπι για τα συμφέροντα άλλων χωρών έναντι αμοιβής. Βάσει των εγγράφων που κατέθεσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος και τις υπηρεσίες που προσέφερε παραδέχεται ότι: «μπορεί να ερμηνευθούν ότι ωφέλησαν την Δημοκρατία της Τουρκίας».!

Eνα ένα τώρα τα κομμάτια του παζλ ενώνονται και έρχονται στο φως. Η εταιρία Intel του Φλιν, σύμφωνα με το thehill.com κοινοποίησε στην κυβέρνηση την Τετάρτη ότι είχε κάνει συμφωνία και «δουλειές» για την Inovo BV, ιδιόκτητη εταιρεία συμβούλων στην Ολλανδία, όπου διοικείται από Τον Τούρκο επιχειρηματία Kamil Alptekin, αρχής γενομένης τον Αύγουστο το 2016.

Από τον Αύγουστο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η Intel Ομάδα Flynn έλαβε $ 530.000 από την Inovo, σύμφωνα με τα έντυπα που κατατέθηκε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Flynn έκλεισε την εταιρεία του το Νοέμβριο.
Η εταιρεία S.G.R. LLC σύμφωνα Υπουργείο Δικαιοσύνης επίσης κατέβαλε $ 40.000 στην εταιρία Flynn με την δικαιολογία αμοιβή από άλλους, σε "αμοιβές συμβούλων», καθώς και για τις υπηρεσίες «διοικητικής υποστήριξης» σε βιντεοσκόπηση και μοντάζ.

Εκείνη την εποχή, Flynn ήταν ένας στρατιωτικός σύμβουλος στην εκστρατεία Trump!
Τα έγγραφα όπου υπογράφησαν απότον ίδιο τον Flynn, λένε ότι υπήρξε σύμβαση των τριών μηνών σχετικά με τη διεξαγωγή "διερευνητικής έρευνας" από έναν έμπειρο σκηνοθέτη γυρισμάτων και το πλήρωμα της παραγωγής του προκειμένου να αναπτυχθεί ένα μικρό κομμάτι φιλμ σχετικά με δημόσιες υποθέσεις"... Μόνο που οι υποθέσεις αυτές περιλάμβαναν και αφορούσαν στον Φ.Γκιουλέν και το ντοκιμαντέρ επικεντρωνόταν στο τούρκο εξόριστο στις ΗΠΑ ο οποίος καταζητείται από τη τουρκική κυβέρνηση.

Η ταινία η οποία περιελάμβανε απόρρητες συνεντεύξεις ιδιωτών σύμφωνα με πληροφορίες δεν τελείωσε ποτέ ούτε και διανεμήθηκε
Η S.G.R. LLC είχε επαφές με τον Τιμ Γκρίφιν και τον Μάιλς Τέιλορ, μέλη της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας που ασχολείτο με τον Γκιουλέν και τη δράση του.
Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Flynn συναντήθηκε με μια «ομάδα κυβερνητικών αξιωματούχων από την Τουρκία με σκοπό την καλύτερη κατανόηση του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία εκείνη την εποχή, ως φόντο για το έργο»...

Δύο μήνες αργότερα, ο Flynn έγραψε ένα άρθρο με τίτλο «Η σύμμαχος μας Τουρκία είναι σε κρίση και χρειάζεται την υποστήριξή μας», που "βασίζεται, εν μέρει, από την έρευνα που διεξήχθη από τη Flynn Intel Ομάδα και την Inovo"
Στο κομμάτι, που δημοσιεύθηκε την ημέρα των εκλογών, Flynn αποκαλεί τον Gulen ως "φανατικό ισλαμιστή" τη στιγμή που η Τουρκία τον κατηγορεί για την ενορχήστρωση της αποτυχημένη πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης τον περασμένο Ιούλιο που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 300 στρατιωτών και αμάχων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτείται από το νόμο εγγραφή ξένων αντιπροσώπων (FARA) μόνο όταν ο πελάτης ανήκει σε μια ξένη κυβέρνηση που λαμβάνει οικονομική ή άλλη στήριξη από μια ξένη κυβέρνηση. Οι εντολές FARA είναι πολύ πιο αυστηροί από τους εθνικούς νόμους όσον αφορά την αποκάλυψη των ομαδικών συμφερόντων της χώρας , και περιλαμβάνουν ότι χρειάζεται να εγγραφεί κανείς στις υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τη δημόσια τάξη, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων σχέσεων και τις συμβουλευτικές εργασίες.

Δεν καταχωρούνται στο FARA ως κακούργημα, αλλά η επιβολή του νόμου είναι η συμμόρφωση με τη δικαιοσύνη και τους νόμους του κράτους. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις μπορούν να διωχτούν απλά με καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας. Η πρώην εταιρία πάντως του Flynn αρνείται ότι υπήρξε οποιαδήποτε πληρωμή από την Τουρκία ή οποιαδήποτε άλλη ξένη κυβέρνηση.
"Η Inovo έχει πει μέσω του δικηγόρου της, ότι κανένα μέρος των τελών που καταβάλλονται στην Flynn Intel Ομάδα από Inovo δόθηκε από οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση».

Ο Αλπτεκίν πάντως, ο οποίος ίδρυσε την Inovo το 2005, είναι επίσης πρόεδρος του Αμερικανοτουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου το οποίο ελέγχεται από τη Διεύθυνση Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας.
Οι δικηγόροι του Alptekin λένε ότι η εταιρία δεν έχει καμιά σχέση με τη τουρκική οργάνωση αλλά ο Αλπτεκίν ήταν αυτός που συντόνισε την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν στην Ουάσινγκτον. Η Flynn Intel Group αντιπροσώπευσε, τον Αύγουστο, την Inovo BV. Επίσης η S.G.R. LLC ανέφερε, ενώπιον της Συγκλήτου, την συνεργασία της με την εταιρεία του Φλιν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καταλήξει στο γιατί μισθώθηκε η εταιρεία του Φλιν και τελικά τι πρόσφερε. Η Σύγκλητος ανέφερε πως παρείχε συμβουλές για θέματα εσωτερικά των ΗΠΑ και για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και εμπλέκεται με άσκηση πιέσεων επί χρηματοδοτήσεων του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Η Intel Ομάδα Flynn είχε καταχωρηθεί τον Αύγουστο να εκπροσωπεί Inovo BV βάσει της εσωτερικής νομοθεσίας lobbying, γνωστό ως νόμο Lobbying Disclosure (LDA). S.G.R. LLC και από τη Σύγκλητο υπό την LDA, απαριθμώντας τη Flynn Intel Ομίλου ως πελάτη της. Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι δεν έλαβαν αμοιβές των ομάδων συμφερόντων.

Οι διάφορες αποκαλύψεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Γερουσία έχουν αντικρουόμενες απόψεις για το γιατί η εταιρία Flynn Intel μισθώθηκε, και ποια είναι η εταιρεία που εργάστηκε γι΄αυτήν.
Μέσα από εγχώριες μορφές άσκησης πιέσεων που κατατέθηκαν στη Γερουσία, λένε πως οι δύο επιχειρήσεις θα "συμβουλεύαν τις ΗΠΑ σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής, ενώ εμπλέκονται σε λογαριασμούς χρηματοδότησης για το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ".

Ενα συμπληρωματικό έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης γνωστοποιεί λεπτομερώς πως το βίντεο για τον Gulen,όπως ισχυρίζεται η Flynn Intel Ομάδα «επικεντρώνεται στη βελτίωση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων των οργανισμών των ΗΠΑ σχετικά με την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Τουρκία, ιδίως όσον αφορά τη σταθερότητα της Τουρκίας και την καταλληλότητά του ως χώρος για επενδύσεις και εμπορική δραστηριότητα. "

Ο Τούρκος επιχηρηματίας Alptekin, δήλωσε πως η εταιρεία Flynn είχε προσληφθεί για να βοηθήσει στην παροχή συμβουλών της Inovo για το έργο του....
"Εκείνη την εποχή Inovo προσέλαβε Flynn Intel Group, Inovo όπου αντιπροσώπευε μια εταιρεία του ιδιωτικού τομέα στο Ισραήλ που προσπάθησε να εξάγει φυσικό αέριο στην Τουρκία, και ήταν για την υποστήριξη των συμβουλευτικών εργασιών της για αυτόν τον πελάτη που Inovo ασχολούνται Flynn Intel ομάδας, ειδικά για να κατανοήσουν το ταραχώδους πολιτικού κλίματος κατά το χρόνο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας ", σύμφωνα με δήλωση του Arent Fox, που εκπροσωπούν Alptekin, στο πλαίσιο της καταχώρισης Flynn Intel Ομίλου.

Το έργο είχε ως στόχο να βοηθήσει την Inovo με συμβουλές της στο θέμα «επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις επενδύσεις στην Τουρκία", ανέφερε.
Να τονιστεί τέλος ότι ο Flynn έχει κάνει αντιφατικές δηλώσεις στο FBI και στους ανακριτές και για την εταιρία και για το αν είχε μυστικές επαφές με τον Ρώσο πρέσβη μετά τις εκλογές...

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικλ Φλιν στην επιστολή «παραίτησής» του παραδέχθηκε ότι «δυστυχώς, εξαιτίας του γρήγορου ρυθμού που τρέχουν τα γεγονότα, άθελά μου έδωσα στον εκλεγμένο αντιπρόεδρο και σε άλλους ελλιπείς πληροφορίες σχετικά με τις τηλεφωνικές μου συνομιλίες με τον Ρώσο πρεσβευτή. Εχω ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο και την έχουν δεχθεί».

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications