27 Μαρ 2017

Ο άνθρωπος που ζούσε χωρίς το 90% του εγκεφάλου του!και ανατρέπει το επιστημονικό κατεστημένο απο μόνος του!

Ο άνθρωπος που ζούσε χωρίς το 90% του εγκεφάλου του!και ανατρέπει το επιστημονικό κατεστημένο απο μόνος του!

Η ιστορία ενός ασθενή που έφτασε στα 44 χρόνων, χωρίς να γνωρίζει ότι είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος των νευρώνων του: μια υπόθεση που αμφισβητεί την ίδια τη φύση της συνείδησης. Γιαυτό το γεγονός αποσιωπήθηκε εν μέρη.

Αρκετά χρόνια πριν, ένας Γάλλος 44 χρόνων εμφανίστηκε σε νοσοκομείο κάνοντας παράπονα οτι εχει αδυναμία στα ποδιά. Στις εξετάσεις που υποβλήθηκε οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι: το κρανίο του φαινόταν πλημμυρισμένο με εγκεφαλονωτιαίο υγρό, και το εσωτερικό μέρος του εγκεφάλου του είχε σχεδόν εντελώς διαβρωθεί.

Υπήρχε μόνο μια μικρή περίμετρος ιστού στην περιοχή των αποφάσεων «surround».
Η υπόθεση είναι γνωστή και περιγράφηκε το 2007 σε ένα άρθρο στο έγκυρο περιοδικό The Lancet. Το ξανά έφερε στην επικαιρότητα ο Axel Cleeremans αυτές τις μέρες, ψυχολόγος στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Βέλγιο,σε μελέτη σχετικά με τη συνείδηση.Στην πραγματικότητα, η ιστορία δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την έννοια της συνείδησης.

Δημόσιος υπάλληλος, παντρεμένος, και πατέρας δύο παιδιών, είχε δείκτη νοημοσύνης κάτω του μέσου όρου (75), αλλά τίποτα που να δείχνει μια διανοητική αναπηρία: ο άνθρωπος είχε μια φυσιολογική ζωή.

Για τους γιατρούς, η κατάσταση είχε αναπτυχθεί πάνω από 30 χρόνια πριν, με το εγκεφαλικό υγρό, (ένα υγρό το οποίο είναι στο κεντρικό νευρικό σύστημα) μέσα στις εγκεφαλικές "κοιλίες", μια κατάσταση γνωστή ως υδροκεφαλία, ετσι είχε μείνει μόνο το 10% του εγκεφαλικού ιστού.

Πώς είναι δυνατόν; Οι θεωρίες που προσπάθησαν να δώσουν εξήγηση στο γεγονός, πείθουν μονο τους αφελείς, και ειναι μονο του επιστημονικού κατεστημένου, η αλήθεια ειναι οτι η συνείδηση ειναι ανεξάρτητη με το εγκέφαλο!ξέρετε τι σημαίνει αυτο; οποιος κατάλαβε κατάλαβε! .©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


0σχόλια:

Ο άνθρωπος που ζούσε χωρίς το 90% του εγκεφάλου του!και ανατρέπει το επιστημονικό κατεστημένο απο μόνος του!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: