Επιχειρησιακό το αντι-βαλλιστικό σύστημα Arrow-3 στο Ισραήλ πληρωμένο απο την Αμερική!
Επιχειρησιακό το αντι-βαλλιστικό σύστημα Arrow-3 στο Ισραήλ πληρωμένο απο την Αμερική!

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία κήρυξε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) του συστήματος Arrow-3, το οποίο ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα ενός πολυεπίπεδου δικτύου άμυνας εναντίον βαλλιστικών πυραύλων, μαζί με τα Arrow-2, David’s Sling και Iron Dome.

Το Arrow-3 είναι αποτέλεσμα κοινής συνεργασίας της ΙΑΙ και της Boeing με χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την ενίσχυση της αντι-βαλλιστικής άμυνας του Ισραήλ.

Ο Arrow-3 έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση εισερχόμενων βαλλιστικών πυραύλων σε μεγάλες αποστάσεις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό εξω-ατμοσφαιρικό «όχημα» που με την βοήθεια ηλεκτρο-οπτικού αισθητήρα κλειδώνει τον εχθρικό βαλλιστικό πύραυλο, πριν την εκ νέου είσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης.

Η αναχαίτιση σε τόσο υψηλό υψόμετρο, θεωρείται ότι αφήνει χρόνο για τυχόν διαφυγόντες πυραύλους να αναχαιτιστούν από το υφιστάμενο σύστημα Arrow-2.

Η ανακοίνωση επίτευξης IOC ήρθε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή αναχαίτισης του Arrow-3 που διεξήχθη στις 10 Δεκεμβρίου 2015.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications