21 Μαρ 2017

Από χτες η Δανία δε χρωστά τίποτα σε κανέναν! όταν δουλεύει το κράτος!(δεν εχει πολλά μιάσματα)

Από χτες η Δανία δε χρωστά τίποτα σε κανέναν! όταν δουλεύει το κράτος!

O πληθυσμός, σύμφωνα με εκτιμήσεις για το 2017 είναι 5.748.769 κάτοικοι. Οι κάτοικοι της Δανίας ανήκουν φυλετικά στη γερμανική ομοεθνία. Μόνο το 4% του πληθυσμού είναι μετανάστες! ούτε τουρκοκρατια είχε ,ούτε παιδομάζωμα, ούτε αραβικές και μογγολικές εισβολές!ούτε ολοκαυτώματα και γενοκτονίες οπως με την Γερμάνια το 1945, που σημαίνει κατα ενα μεγάλο μέρος καθαρός λαος της ευρωπαϊκής φυλής! για όσους κατάλαβαν! Η δανέζικη γλώσσα ανήκει στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια γλωσσών.

Όταν η Δανία τη Δευτέρα πλήρωνε και την τελευταία δόση της από ένα δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ, δεν ξεχρέωνε απλά μία ακόμα δόση. Έγινε η χώρα, που κατάφερε να μη χρωστά σε κανέναν για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από το 1834. Έγινε το έθνος που δε χρωστά ούτε μία...κορώνα σε κανένα ξένο χρέος....

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, Κρίστιαν Γιένσεν, το ιστορικό αυτό γεγονός δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει κατακτήσει η χώρα στις συναλλαγές της με τα άλλα κράτη σε επίπεδο οικονομίας αλλά και την πολιτική σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας της. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να επαφίεται στις δάφνες της. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

«Η διευθέτηση του χρέους δεν πρέπει να θεωρείται λόγος για να χαλαρώσουμε» είπε ο Γιένσεν.
«Από το 2030 θα έχουμε μία εικόνα, η οποία δείχνει ότι για 20 χρόνια θα αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο δημόσιο έλλειμμα, διότι η έξαρση των γεννήσεων σημαίνει ότι το ανθρώπινο δυναμικό θα αποχωρήσει από την αγορά εργασίας και θα αντικατασταθεί από νεότερες γενιές. Αν δεν ανταποκριθούν στην πρόκληση αυτή, κινδυνεύουμε με καταστροφικά κενά στην εμπιστοσύνη, την οποία έχει κατακτήσει η οικονομία της Δανίας στις διεθνείς της σχέσεις» επεσήμανε ο υπουργός.

Παραμένει το εσωτερικό χρέος
Η Δανία δανείστηκε για πρώτη φορά σε ξένο νόμισμα το 1757 από το Αμβούργο και το Άμστερνταμ. Μέχρι το 1834, ωστόσο δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία άρα θεωρείται πολύ πιθανό το ενδεχόμενο, το κράτος να είχε και άλλα δάνεια μεταξύ του 1757 και του 1834.

Στην ουσία, τα δάνεια αυτά σε ξένο νόμισμα χρησιμοποιούνται για να διασφαλίσουν τα επαρκή συναλλαγματικά αποθέματα, τα οποία με τη σειρά τους χρησιμοποιούνται για να διατηρήσουν την πολιτική σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας της Δανίας. Αλλά με τα ξένα συναλλάγματα να είναι στη μορφή που είναι τώρα, δεν έχει υπάρξει ανάγκη να χρειαστεί η χώρα ξένα δάνεια, με αποτέλεσμα το χρέος να έχει διευθετηθεί πλήρως.

Αυτό, σε ό,τι αφορά στο ξένο συνάλλαγμα, γιατί η χώρα έχει εσωτερικό δανεισμό, ύψους περίπου 650 δισ. δανικών κορωνών, δηλαδή περίπου 87,5 εκατ. ευρώ με το 40% να είναι το χρέος των ξένων επενδυτών.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Από χτες η Δανία δε χρωστά τίποτα σε κανέναν! όταν δουλεύει το κράτος!(δεν εχει πολλά μιάσματα)
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: