7 Μαρ 2017

Γιατί εκπλήσσει τους επιστήμονες αυτή η μούμια αν και έχουν περάσει 2.100 έτη

Γιατί εκπλήσσει τους επιστήμονες αυτή η μούμια αν και έχουν περάσει 2.100 έτη

Μία Κινέζα διατηρεί τον τίτλο της καλύτερα διατηρημένης μούμιας στον κόσμο. Η κινεζική μούμια είναι σε τόσο καλή κατάσταση που το δέρμα της είναι απαλό, έχει κανονικά μαλλιά, όλα της τα εσωτερικά όργανα, ενώ ακόμα και το αίμα της τύπου A είναι σε αρκετά καλή κατάσταση.

Η ηλικίας 2.100 ετών μούμια ονομάζεται «η κυρά του Dai» ή Xin Zhui και έζησε την περίοδο της δυναστείας των Χαν μεταξύ των ετών 206 π.Χ – 220 μ.Χ. Ήταν σύζυγος άρχoντα του Dai.

Ο τάφος της ανακαλύφθηκε εντός του λόφου Mawangdui, στην Changsha της Κίνας το 1971 όταν εργάτες έσκαβαν για την δημιουργία καταφυγίου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την αυτοψία που έγινε στην σωρό της η Xin Zhui ήταν υπέρβαρη, υπέφερε από πόνους στην πλάτη, είχε υψηλή πίεση, βουλωμένες αρτηρίες, έπασχε από κύρωση του ήπατος, πέτρα στα νεφρά, διαβήτη και ήταν καρδιοπαθής. Πέθανε από καρδιακή προσβολή στα 50 της ενώ ήταν αρχόντισσα της περιοχής.

Η μούμια είναι γνωστή μεταξύ των επιστημόνων με το όνομα «Diva» εξαιτίας του αρχοντικού τρόπου ζωής της.
Ο τάφος της ήταν 12 μέτρα κάτω από το έδαφος και περιλάμβανε 100 μεταξωτά ενδύματα καθώς και ήδη μακιγιάζ και περιποίησης.
Η σωρός της Xin Zhui’s ήταν τυλιγμένη με 20 στρώματα μεταξιού εμπλουτισμένου με ειδικό διάλυμα και ήταν τοποθετημένη μέσα σε τέσσερα φέρετρα.

Ο τάφος είχε καλυφθεί με πέντε τόνους κάρβουνου, ενώ ήταν κλεισμένος αεροστεγώς και υδροστεγώς.
Όπως αποδεικνύεται, ενώ οι Αιγύπτιοι είναι γνωστοί για τις μουμιοποιήσεις τους οι Κινέζοι ήταν τελικά πιο… αποτελεσματικοί, ενώ δεν ακολουθούσαν την μέθοδο αφαίρεσης των εσωτερικών οργάνων των νεκρών.

Πάντως η τέλεια διατηρημένη κινεζική μούμια παραμένει ακόμα και σήμερα ένα άλυτο μυστήριο.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Γιατί εκπλήσσει τους επιστήμονες αυτή η μούμια αν και έχουν περάσει 2.100 έτη
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: