Έρευνα διαχωρίζει απόλυτα τον αντρικό από τον γυναικείο εγκέφαλο – Όλες οι διαφορές
Έρευνα διαχωρίζει απόλυτα τον αντρικό από τον γυναικείο εγκέφαλο – Όλες οι διαφορές

Η κοινή πεποίθηση πως οι άντρες διαφέρουν από τις γυναίκες εξ ορισμού έρχεται να αποκτήσει επιστημονική διάσταση χάρη στη νέα έρευνα Ελβετών επιστημόνων της οποίας τα αποτελέσματα θέλουν τον γυναικείο εγκέφαλο πιο «συναισθηματικό» από τον αντρικό.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου της Βασιλείας στην Ελβετία υποστηρίζει πως υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ του τρόπο που λειτουργεί ο γυναικείος από τον αντρικό εγκέφαλο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι γυναίκες έχουν την τάση να επηρεάζονται περισσότερο από τους άντρες στη θέα εικόνων συναισθηματικού περιεχομένου.

Μάλιστα, οι γυναίκες μπορούν πιο εύκολα να επαναφέρουν στη μνήμη τους εικόνες ή καταστάσεις που τους προκάλεσαν συναισθηματική διέγερση. Επιβεβαιώνεται συνεπώς πως οι γυναίκες έχουν καλύτερη μνήμη από τους άντρες, κυρίως στις θετικές προσλαμβάνουσες.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των γυναικών στα συναισθηματικά μηνύματα που δέχονται, οι επιστήμονες κατάφεραν να εξηγήσουν και τον λόγο για τον οποίο οι γυναίκες είναι πιο εκδηλωτικές τόσο στα ευχάριστα όσο και στα δυσάρεστα συναισθήματα τα οποία βιώνουν.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όσο περισσότερο κατακλύζεται μια γυναίκα με αρνητικές σκέψεις και συμπεριφορές, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ένταση στις κινητικές περιοχές του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να λειτουργεί παρορμητικά και χωρίς να ελέγχει απόλυτα τις αντιδράσεις της.

Κάπως έτσι λοιπόν, επιβεβαιώνεται ο αστικός μύθος που θέλει τους άντρες λιγότερο συναισθηματικούς, εκφραστικούς και… γκρινιάρηδες, καθώς οι γυναίκες έχουν πολύ «ιδιαίτερο» και… λιγότερο «διπλωματικό» εγκέφαλο.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications