24 Φεβ 2017

Οι ηρωίδες πολεμίστριες της Σκανδιναβίας της εποχής των Βίκινγκς αδελφών των Σπαρτιατών -Μακεδόνων! VIDEO

Οι ηρωίδες πολεμίστριες της Σκανδιναβίας της εποχής των Βίκινγκς

Τουλάχιστον φιλοτιμήθηκαν στην ταινία να βάλουν μερικούς ηθοποιούς οπως ηταν τοτε! αυτο που "ξεχάσαν" να βάλουν ειναι τα σύμβολα που ειχαν, οπως φαίνεται στην μεσαία φώτο! για αυτονόητους λογούς! οπως και κάποια αλλα που δεν βγαίνει καμια λερά "ιστορικός" να πει!(προκαλώ οποιοδήποτε ψευτο-ιστορικό με στοιχειά οχι τι λεει η ελιτ να πει οτι δεν ηταν ετσι!) δείτε πως ηταν οι γυναίκες των Βίκινγκς ακριβώς οπως και οι Σπαρτιάτισσες (Οι μάχιμες Σπαρτιάτισσες στην αρχαία Σπάρτη):

Μερικές φορές όμως, ακόμη και αιώνες πριν, υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες συγκεκριμένες γυναίκες έπαυαν να θεωρούνται απλές μηχανές παραγωγής και ανατροφής παιδιών, άρπαζαν χωρίς δισταγμό ασπίδα και σπαθί με σκοπό να υπερασπιστούν τις ίδιες αλλά και τις οικογένειες τους. Εδώ και πολλά χρόνια το ερώτημα που εγείρεται είναι αν όντως υπήρξαν γυναίκες πολεμίστριες ή αν η φαντασία γενεών ολόκληρων βασίστηκε μόνο σε φανταστικά μυθιστορήματα και θρύλους.

Τον γνωρίζεται αυτόν τον "ναζιστικό" αετό? αυτο ειχαν οι Viking , οι Μακεδόνες και φυσικά ο Μέγας Αλέξανδρος! και μάλλον και οι Σπαρτιάτες γιαυτό τα ισωπεδωσαν ολα ούτε ένας ναός δεν έμεινε όρθιος της αρχαίας Σπαρτής!

Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις γυναικών που δεν τους πτόησε η σκέψη του θανάτου και κατάφεραν να δώσουν ατρόμητες, μία ηρωική μάχη. Υπήρξαν όντως γυναίκες που συστηματικά ακολουθούσαν τους άντρες σε όλες τις μάχες-επιδρομές; Σημαντικό παράδειγμα προς αναζήτηση της αλήθειας θα μπορούσε να είναι οι γνωστές Shieldmaidens (ή σε πολύ απλή μετάφραση οι Κόρες της Ασπίδας) της σκανδιναβικής μυθολογίας-ιστορίας. Χαρακτηριστικά στη σειρά Vikings του History Channel, βλέπουμε γυναίκες όπως η ατρόμητη Λάγκερθα, να μάχεται δίπλα στον (πρώην) άντρα της ή να λαμβάνει τη θέση άρχοντα.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν αμέτρητες ιστορικές αναφορές πολεμιστριών, αλλά οι περισσότερες είναι βασισμένες σε αναξιόπιστα ηρωικά έπη, όπως αυτό του Κύκλου Βόλσουνγκ (Völsunga Saga) κατά τον οποίο, η ξακουστή Βαλκυρία Μπρουνχίλντε θεωρούνταν δεινή πολεμίστρια, ή του Κύκλου Τύρφινγκ(The Tyrfing Cycle), κατά τον οποίο ή Χέρβορ πήρε το σπαθί του πατέρα της για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του. Όμως, όλα αυτά δε παύουν να είναι ιστορίες φαντασίας και μεμονωμένες περιπτώσεις γυναικών.

Οι Βαλκυρίες ωστόσο σύμφωνα με τη Σκανδιναβική μυθολογία ήταν οι 9 φτερωτές κόρες του Όντιν, οι οποίες είχαν ως καθήκον τη συλλογή των πιο γενναίων πολεμιστών που πέθαιναν στη μάχη και τη μεταφορά τους στη Βαλχάλα, καθώς ο Όντιν προσπαθούσε να μαζέψει στρατό για να πολεμήσει με το μέρος του στην προκαθορισμένη μάχη για το τέλος του κόσμου, το Ράγκναροκ. Μήπως είναι από τις φορές που η μυθολογία αντιγράφει την πραγματικότητα ή στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνει το αντίθετο; Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητα πολιτιστικά τεκμήρια τα οποία παρουσιάζουν γυναίκες με πολεμική ένδυση, αλλά είναι επιβεβαιωμένο ότι αυτά παρουσιάζουν μόνο τις συγκεκριμένες γυναικείες θεότητες και όχι αληθινές πολεμίστριες;

Υπάρχουν βέβαια, άλλες πιο αξιόπιστες, ιστορικές πηγές, όπως για παράδειγμα αυτή του Άνταμ της Βρέμης (1070 μ.Χ) ή αυτή του Σάξωνα του Γραμματικού (12ος αιώνας μ.Χ.) που μιλούν για ολόκληρες κοινότητες γυναικών οι οποίες φορούσαν αντρικά ρούχα, ήταν δεινές πολεμίστριες και διψούσαν για αίμα και μάχες. Όμως, όλες αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από Χριστιανούς οι οποίοι είχαν τελείως διαφορετική άποψη για τους σωστούς τρόπους συμπεριφοράς των γυναικών και μάλλον αυτές οι γυναίκες έμοιαζαν στα μάτια τους πολύ απελευθερωμένες για τα στενόμυαλα μεσαιωνικά χριστιανικά γούστα.

Χάρη σε μία έρευνα του Shane McLeod από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας αποφασίστηκε να επανεξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο οι ακαδημαϊκοί μελετούσαν τα λείψανα των Βίκινγκς. Μέχρι στιγμής όσοι σκελετοί ήταν θαμμένοι μαζί με τα όπλα τους θεωρούνταν ότι είναι άντρες, ενώ οι γυναικείοι σκελετοί αναγνωρίζονταν από το περιδέραιο που φορούσαν στο λαιμό τους. Όμως, εξετάζοντας ξανά 14 λείψανα τα οποία ήταν θαμμένα με όπλα, ανακαλύφθηκε ότι τα 6 απ’αυτά τελικά ανήκαν σε γυναίκες! Ωστόσο υπάρχουν επιβεβαιωμένοι τάφοι γυναικών στη Νορβηγία, στη Σουηδία και στη Δανία, μέσα στους οποίους έχουν βρεθεί τσεκούρια, λόγχες κ.α.

Βέβαια, όλα αυτά δεν αποδεικνύουν ότι υπήρχαν ολόκληρες κοινότητες πολεμιστριών ή ότι μπορούσαν όλες να ακολουθήσουν τους Βίκινγκς στις επιδρομές, παλεύοντας στο πλευρό τους. Σίγουρα, υπήρχαν μεμονωμένες περιπτώσεις γυναικών οι οποίες είχαν πολεμικές ικανότητες και αν πάρουμε παράδειγμα από τα έπη, κατάφεραν να αποκτήσουν φήμη χάρη σε αυτές. Μέχρι να βρεθούν περισσότερες αποδείξεις (και αν ποτέ βρεθούν) δε μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα. Σίγουρα, όμως η ιδέα μιας ατρόμητης πολεμίστριας προκαλεί δέος και θαυμασμό μέχρι και σήμερα.

Στο βιντεο παρακάτω ειναι κελτική μουσική! Που μοιάζει με την κρητική και ποντιακή ποιος την έκλεψε απο ποιους? Οι κρητικοί δεν εχουν καμια σχέση με την ελληνική φυλη και όλοι ξερουν αν και κανουν την πάπια οτι στο νησί είχε γίνει αραβική εισβολή! Και ειναι γραμμένο στην μοριακή μνήμη τους να βλέπουν σβάστικα να να βγάζουν αφρούς απο το στόμα σαν λυσσασμένα σκυλιά!(καθόλου τυχαίο που ειναι γεμάτο αριστερούς κομμουνιστες!) Δείτε τι εκαναν στους απόγονους των Κελτών το 40! Γνωστοί και ως ναζι! Είμαι κάπου λάθος ρε ιστορικοί της φάπας? κάντε αυτο που ξέρετε τσογλάνια! μήπως οι ψωνισμένοι κριτικαροι που το παίζουν και γνήσιοι Έλληνες εχουν να πουν κατι? το 70% δεν ειναι!σας πρόδωσε η φάτσα σας και τα ιστορικά στοιχειά εκτός την αραβική εισβολή: Οι μινωίτες δεν ήσαν Έλληνες, δεν μιλούσαν ελληνικά,περιορίζονται στην ανατολική Κρήτη και συνεχίζουν να μιλούν, όπως λέει ο Ηρόδοτος, ακόμη την ξενική τους γλώσσα,μήπως γιαυτό μιλούν μεχρι σημερα σπαστά ελληνικά???(ΠΡΟΔΟΤΕΣ!). ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Οι ηρωίδες πολεμίστριες της Σκανδιναβίας της εποχής των Βίκινγκς αδελφών των Σπαρτιατών -Μακεδόνων! VIDEO
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats