28 Φεβ 2017

Τρεις φωτό αποκαλύπτουν τις αιτίες της τραγωδίας στην Εθνική Οδό [Εικόνες]

Τρεις φωτό αποκαλύπτουν τις αιτίες της τραγωδίας στην Εθνική Οδό [Εικόνες]

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου μέσα από τρεις φωτογραφίες του μοιραίου δυστυχήματος: Το παιγνίδι του χρόνου, ο καπνός στους τροχούς κι οι μοιραίες συμπτώσεις.

Σε τρείς φωτό που παρουσιάζει το SDNA αποκαλύπτονται οι απίθανες αιτίες αλλά κι οι μοιραίες συμπτώσεις του πολύνεκρου τραγικού ατυχήματος που σημειώθηκε , προ τριημέρου, στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας με τον θανατο τεσσάρων ανθρώπων.

Οι φωτό αυτές –σύμφωνα με τους ειδικούς - αποκαλύπτουν την ταχύτητα, την πιθανή «βλάβη» αλλά και το παιγνίδι λίγων εκατοστών που θα μπορούσε να είχε αποτρέψει την τραγωδία.

ΦΩΤΟ 1: Στην πρώτη φωτό φαίνεται η Πόρσε να εισέρχεται ανεξέλεγκτη στο πάρκινγκ «κατά πλάτος» και φαίνεται να μην κτυπά για λίγα εκατοστά (κόκκινο βέλος στο κέντρο) το διαχωριστικό διάζωμα παραδρόμου κι εθνικής οδού που ίσως συγκρατούσε την ταχύτητα της και θ άλλαζε την πορεία της.

Όμως το σημαντικότερο είναι η χρονική ένδειξη στην κάμερα της Τροχαίας (πάνω δεξιά) που προσδιορίζει τον χρόνο που εισέρχεται τον κύριο χώρο του πάρκινγκ στις 15.47 και 46 εκατοστά του δευτερολέπτου.

ΦΩΤΟ 2: Στην δεύτερη φωτό φαίνεται η Πόρσε λίγα χιλιοστά πριν συγκρουσθεί με το οικογενειακό ΙΧ όπου ο χρόνος πρόσκρουσης φαίνεται 15.47 και 47 εκατοστά. Δηλαδή η Πόρσε φαίνεται να εχει διανύσει μία απόσταση περίπου 50 μέτρων, από την είσοδο του πάρκινγκ, σε ένα εκατοστό του δευτερολέπτου.

Κάτι που σημαίνει, με αριθμητική αναγωγή, ότι εισήλθε στον χώρο αυτό με ταχύτητα περίπου 170-180 χλμ την ώρα. Κι αν συνυπολογισθεί ότι ο οδηγός της προ της εισόδου αυτής είχε προσπαθήσει να πατήσει φρένο, τότε η αρχική ταχύτητα της ήταν μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων την ώρα.

ΦΩΤΟ 3: Στην τρίτη φωτο όμως φαίνεται να υποκρύπτει –σύμφωνα και με τις απόψεις ειδικών πραγματογνωμόνων κι αξιωματικών της ΕΛΑΣ- το μυστικό του τραγικού συμβάντος. Στην διάρκεια της σύντομης πορείας της Πόρσε μέσα στο πάρκινγκ φαίνεται να βγαίνει καπνός από το πίσω δεξιά λάστιχο της (βέλος ενδεικτικό) κι όχι από άλλο τροχό του οχήματος.

Κάτι που συνδυαζόμενο και με την συνολική πορεία του οχήματος, την δεξιά εκτροπή του, τα ίχνη ελαστικών προ του πάρκινγκ και τις ενδείξεις ότι τα ελαστικά αυτά ήταν παλιά και φθαρμένα μπορεί να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι κλατάρισε το συγκεκριμένο ελαστικό, κι οδήγησε στην απώλεια ελέγχου του οχήματος.

Κλειδί πλέον για τους υπευθύνους της ΕΛΑΣ είναι να εντοπίσουν τον οδηγό οχήματος που φαίνεται να διέρχεται από το σημείο λίγα δευτερόλεπτα μετά τα τραγικό συμβάν. Κι αυτό γιατί το όχημα αυτό το είχε περάσει η Πόρσε και ο οδηγός του λόγω της ευθείας στο σημείο εκείνο, μπορεί να είδε τι συνέβη με την απώλεια ελέγχου του πολυτελούς αυτοκινήτου. ΥΓ φήμες λενε οτι εκαναν κόντρες με άλλο αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες επίσης με κακομαθημένα πλουσιόπαιδα!

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Τρεις φωτό αποκαλύπτουν τις αιτίες της τραγωδίας στην Εθνική Οδό [Εικόνες]
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)

Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications