18 Φεβ 2017

ΦΛΕΓΕΤΑΙ η ΣΥΡΙΑ: Η Συριακή κυβέρνηση απαιτεί να φύγουν οι Τουρκικές δυνάμεις από την χώρα!

ΦΛΕΓΕΤΑΙ η ΣΥΡΙΑ: Η Συριακή κυβέρνηση απαιτεί να φύγουν οι Τουρκικές δυνάμεις από την χώρα!

Ένα βήμα πριν την σύγκρουση βρίσκονται οι Συριακές δυνάμεις με τις αντίστοιχες Τουρκικές στην Συρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας απέστειλε ανακοίνωση προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΣΑΗΕ) την Παρασκευή, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει πίεση στην Τουρκία ώστε αυτή να εγκαταλείψει τη Συρία και να τερματίσει την επιθετικότητας της εναντίον της χώρας.

Αυτή η δήλωση από το συριακό Υπουργείο Εξωτερικών έρχεται μόλις 24 ώρες μετά την επίθεση της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στην οποία βρήκαν τον θάνατο πάνω από 20 άνθρωποι μέσα στην πόλη Αλ-Μπαμπ στο ανατολικό Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό πρακτορείο almasdarnews.com.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία τον περασμένο Σεπτέμβριο για να βοηθήσει τους αντάρτες συμμάχους του να καταλάβουν την πόλης Τζαραμπλούς, σε μια επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Ασπίδα του Εφράτη».

Μετά την κατάλληλη της Τζαραμπλούς, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι αντάρτες σύμμαχοί τους άρχισαν μια μακρά επιχείρηση για να καταλάβουν την στρατηγική πόλη Aλ-Μπαμπ, στην οποία όμως βρίσκουν σθεναρή αντίσταση εκεί από τους τζιχαντιστές, παρά την ανωτερότητα που έχουν σε αριθμούς στρατιωτών και δύναμη πυρός.

Εκτός από την καταπολέμηση του ισλαμικού κράτους (ISIS), οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν επανειλημμένα βάλλει κατά των κουρδικών δυνάμεων, αφήνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι ο Ερντογάν δεν ενδιαφέρονται μόνο για την καταπολέμηση της ISIS.

Πρόσφατα, ο Ερντογάν δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα ότι οι δυνάμεις του δεν θα σταματήσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη Συρία με την κατάληψη της Αλ Μπάμπ, αλλά θα συνεχιστεί η εκστρατεία των τουρκικών δυνάμεων μέχρι να καταλάβουν και την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών την Ράκα.

Η επιμονή του Ερντογάν να συνεχιστεί η «Ασπίδα του Εφράτη» ίσως οδηγήσει σε κλιμάκωση των συγκρούσεων και με τις Συριακές δυνάμεις, με ότι και να σημαίνει αυτό για την ευρύτερη περιοχή.

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

ΦΛΕΓΕΤΑΙ η ΣΥΡΙΑ: Η Συριακή κυβέρνηση απαιτεί να φύγουν οι Τουρκικές δυνάμεις από την χώρα!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
>
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΡΑΣΤΉΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ FACEBOOK ΔΙΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΜΗ ΔΡΑΣΤΉΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΦΙΜΏΣΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ- ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(Και με αποκλειστικά άρθρα στην Ελλάδα. Η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.
Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα,(κλείστε με close).
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications: