Σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν
Σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία ανακοίνωσε ότι βαλλιστικά συστήματα Iskander αγνώστου αριθμού ανήκουν και επίσημα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Ο υπουργός αμύνης της χώρας είχε δηλώσει: «Oι Ιskander θα χρησιμοποιηθούν ανάλογα του εχθρού και της κατάστασης».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πεντπόσταγμα οι Αζέροι επιτέθηκαν - προφανώς με τουρκικό δάχτυλο - από δύο κατευθύνσεις κατά μήκος της γραμμής επαφής. Oι δυνάμεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ σταμάτησαν την επέλαση των Αζέρων και με σφοδρή αντεπίθεση ανέστρεψαν τα εδαφικά τους κέρδη. Στην ουδέτερη Ζώνη υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Χτες και σήμερα το πρωί το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας κάλεσε όλους τους Ακόλουθους Άμυνας των χωρών για ενημέρωση ενώ δεσμεύτηκε για δυναμική απάντηση απέναντι στους Αζέρους. Φαίνεται όμως ότι οι Τούρκοι γνώριζαν… Πριν λίγους μήνες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διέρρευσε φωτογραφία που απεικόνιζε τον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με φόντο το Όρος Αραράτ το οποίο τώρα ανήκει στην Τουρκία.

Βίντεο από την χτεσινή επίθεση των Αζέρων:

Το Όρος Αραράτ περιλαμβάνεται στη Συνθήκη του Καρς με βάση την οποία η πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση είχε «χαρίσει» στην Τουρκία του Κεμάλ το 30% του σημερινού εδάφους της.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψαν ένα μη επανδρωμένο αερόχημα της Αρμενίας που εντοπίστηκε να πετά πάνω από προχωρημένες θέσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας στο Μπακού, ενώ είχαμε σφοδρότατη ανταλλαγή πυρών όλμων και ελαφρών όπλων εκατέρωθεν, χωρίς να γνωρίζουμε αριθμό νεκρών και τραυματιών.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications