Παράξενο επίμηκες κρανίο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κορέα
Παράξενο επίμηκες κρανίο ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Κορέα

Τα απομεινάρια μιας γυναίκας με ένα παράξενο επίμηκες κρανίο, το οποίο είναι μεταξύ 1.000 και 2.000 ετών, έχουν ανακαλύψει αρχαιολόγοι στην Κορέα.

Το κεφάλι της γυναίκας φαίνεται να είναι πολύ διαφορετικό από ότι θα έπρεπε κανονικά να αναμένεται. Ωστόσο, παρά την παράξενη εμφάνιση, οι ερευνητές λένε ότι είναι απίθανο αυτή η γυναίκα να δημιούργησε μόνη της την κρανιακή παραμόρφωση.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η γυναίκα ήταν μέρος του αρχαίου πολιτισμού των Silla, οι οποίοι κυβέρνησαν το μεγαλύτερο μέρος της κορεατικής χερσονήσου για σχεδόν μια χιλιετία.

Οι αρχαίοι Silla βασίλευσαν από το 57 π.Χ. έως το 935 μ.Χ., καθιστώντας τους μία από τις παλαιότερες ερωτήματα βασιλικές δυναστείες. Πολλές από τις σύγχρονες πολιτιστικές πρακτικές της Κορέας πηγάζουν από αυτή την ιστορική κουλτούρα.

Παρά τη μακρά βασιλεία τους ο αριθμός των ταφών με ανέπαφους σκελετούς παρέμεινε αραιός, δήλωσε ο ομο-συντάκτης μελέτης Ντονγκ Χουν Shin, στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ (College of Medicine) στη Δημοκρατία της Κορέας.

Είχε ταφή παραδοσιακά μέσα σε ένα φέρετρο, που ονομάζεται «mokgwakmyo» ενώ βρέθηκαν σχεδόν ανέπαφα τα οστά της. Η ανάλυση δείχνει ότι ήταν περίπου (1.55m) ψηλή και υπολογίζουν ότι πέθανε περίπου όταν ήταν 30 ετών.

Για να καταλάβουν περισσότερα για τη γυναίκα, οι ερευνητές έκαναν ανάλυση από το μιτοχονδριακό DNA της – το οποίο πέρασε στους απογόνους από τις μητέρες τους.

Το μιτοχονδριακό DNA αποκάλυψε ότι η γυναίκα ανήκε σε μια γενετική καταγωγή που εξακολουθεί να υπάρχει στην Ανατολική Ασία σήμερα. Πρόσθετη ανάλυση των ισοτόπων άνθρακα στο σκελετό έδειξε επίσης ότι η γυναίκα δεν έτρωγε κρέας και ήταν σύμφωνη με τις αυστηρές διδασκαλίες του Βουδισμού εκείνη τη χρονική στιγμή.

Συναρμολογώντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου και του κεφαλιού το σχήμα της γυναίκας αποκάλυψε ότι ήταν μια Δολιχοκέφαλη – πράγμα που σημαίνει ότι το πλάτος το από το κεφάλι της ήταν λιγότερο από το 75 τοις εκατό του μήκους του.

Ενώ οι ερευνητές αρχικά σκέφτηκαν το κεφάλι θα μπορούσε να είχε σκοπίμως παραμορφωθεί και να έχει αυτό το σχήμα, τελικά αυτό έχει αποκλειστεί. Το κρανίο δεν έχει επίπεδα οστά στο μπροστινό μέρος του οποίου είναι διακριτικό των παραμορφωμένων κρανίων.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications