23 Φεβ 2017

Νέο ΣΟΚ: Μειώσεις έως και 65% στις παλαιές συντάξεις! ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και οτι τους λεει η τηλεόραση!

Νέο ΣΟΚ: Μειώσεις έως και 65% στις παλαιές συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς!

Οδηγούνται στην απόλυτη φτωχοποίηση οι συνταξιούχοι, και μάλιστα με... αποδείξεις! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνει συνεχώς τις καταβαλλόμενες συντάξεις με διάφορα πονηρά «τρικ». Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, βρήκε τη φόρμουλα για να «κόψει» κι άλλο από τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων....

Οι συνταξιούχοι δεν προλαβαίνουν τις εξελίξεις των γεγονότων. Κάθε μήνα πηγαίνουν στα γκισέ των τραπεζών και βρίσκουν αδικαιολόγητες μειώσεις στις συντάξεις τους... Η κυβέρνηση σκαρφίζεται συνεχώς «κόλπα», ώστε να προχωρά σε περικοπές και ουδείς να τις αντιλαμβάνεται εγκαίρως!

Τι έχει τώρα σειρά; Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, «η τελική μεσοσταθμική μείωση για τους σημερινούς συνταξιούχους, με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, εκτιμάται ότι θα είναι στο 20%». Πιο συγκεκριμένα, ο νέος ασφαλιστικός νόμος φαίνεται πως «κρύβει» μια λεπτομέρεια που... διαφοροποιεί αυτά που πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τις μειώσεις των συντάξεων.

Ο επαναϋπολογισμός των σημερινών συντάξεων, ο οποίος γίνεται με βάση τα νέα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης, δεν θα γίνεται επί του αρχικού ποσού των συντάξεων -όπως προβλέπουν οι συνταξιοδοτικές αποφάσεις-, αλλά με βάση το μειωμένο ποσό των περικοπών των μνημονιακών νόμων!

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, αυτό σημαίνει ότι, αν καταργηθούν οριστικά οι προσωπικές διαφορές -όπως ζητούν επιμόνως οι πιστωτές- οι απώλειες στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε σχέση με το αρχικό ποσό της απόφασης συνταξιοδότησης θα αγγίζει συνολικά το 65%, συμπεριλαμβανομένων μειώσεων, φόρων, εισφορών και ασθένεια. Παράδειγμα

Συνταξιούχος με αρχική απόφαση συνταξιοδότησης 1839,46 ευρώ -μεικτά- κύρια σύνταξη, θα έχει προσωπική διαφορά 149,54 ευρώ. Μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων ο ίδιος συνταξιούχος έχει κύρια σύνταξη 1340,47 ευρώ. Αν καταργηθεί η προσωπική διαφορά θα χει σύνταξη 1190,93 ευρώ (μείωση περίπου 15%).

Αμέλια Αναστασάκη www.newsbomb.gr

Εάν σας άρεσε μην ξεχνάτε να κάνετε μια κοινοποίηση!


Greece

0σχόλια:

Νέο ΣΟΚ: Μειώσεις έως και 65% στις παλαιές συντάξεις! ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν και οτι τους λεει η τηλεόραση!
Ενθαρρύνονται τα σχόλια. πατήστε στο (Δημοσίευση σχολίου) και ανοίγει παράθυρο .
+ footer Back to top
LIKE ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK TA POST........
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ 2 - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΥΤΟ!(η συμμετοχή σας απαραίτητη για την συνέχεια.......)
Η ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ!

.Οσοι θέλουν πάνε στο facebook,(στο μενού πάνω) αν εχουν πατήσει like στην σελίδα μας.Και πατουν να εμφανίζονται πρώτα Δείτε νέες δημοσιεύσεις από αυτή την σελίδα, γιατι μας κάνουν παράπονα οτι δεν βλέπουν τα post (κλείστε με close).

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Notifications - would like to send push notifications?:
notification

Έγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications

histats.com-stats