Αποζημίωση στους αλιείς τουρκομογγολους που έσωσαν χιλιάδες «πρόφυγες» απο χώρες που δεν εχουν καν πόλεμο  ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός
Αποζημίωση στους αλιείς τουρκομογγολους που έσωσαν χιλιάδες «πρόφυγες» απο χώρες που δεν εχουν καν πόλεμο  ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός

Την καταβολή αποζημιώσεων στους αλιείς που δραστηριοποιούνται στη Βόρεια Λέσβο ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, με επιστολή του στα υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής που κοινοποιείται στο Γραφείο Πρωθυπουργού!!! ειναι κοινό μυστικό οτι στα νησιά εχει πιο πολλούς τουρκομογγολους κομμουνιστες πάρα Έλληνες!και οπως εχω πει, ειναι αδίσταχτοι, η ελληνική φυλή ειναι ευγενές, βρηκαν την ευκαιρία πάλι να βγάλουν λεφτά!θυμηθείτε τι λέγαμε:(εκμεταλλευτές των πάντων προς όφελος τους τα ζωα οι ηλίθιοι δεν εχουν επίγνωση τι κακό κάνουν ,ούτε ηθικούς φραγμούς σε όλη την ζωή τους και σε ολους τους τομείς! )

Ο κ. Γαληνός επισημαίνει ότι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση του 2015, οι επαγγελματίες αλιείς της Βόρειας Λέσβου, συνέβαλαν καθοριστικά στο να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι χρησιμοποιώντας τα δικά τους σκάφη, ενώ παράλληλα βοηθούσαν στον καθαρισμό σκαφών και σε άλλες δράσεις.

Γι’ αυτούς τους λόγους, αλλά και με δεδομένο ότι επί πολλούς μήνες δεν ψάρευαν αφού βοηθούσαν στη διάσωση ναυαγών, ο κ. Γαληνός ζητά να εξετασθεί το ενδεχόμενο αποζημίωσης τους.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Λέσβου, «κατά τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίσαμε το 2015, οι επαγγελματίες αλιείς έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική διαχείρισή της. Συνέβαλαν καθοριστικά στο να σωθούν χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι επιχειρούσαν να περάσουν στη Λέσβο από τα απέναντι παράλια μέσα σε πλαστικές βάρκες. Χωρίς να υπολογίζουν καιρικές συνθήκες αλλά και οικονομικό κόστος, χρησιμοποιώντας δικά τους σκάφη, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και σώζοντας πολλές φορές από βέβαιο πνιγμό ολόκληρες οικογένειες και μικρά παιδιά».

Και ο δήμαρχος Λέσβου αιτιολογώντας το αίτημα της αποζημίωσης καταλήγει:
«Με αυτή τους την αυτοθυσία έδωσαν το παράδειγμα και ενέπνευσαν χιλιάδες συμπολίτες μας ώστε να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν και εκείνοι με όποιο τρόπο μπορούν στην αντιμετώπιση της κρίσης, ιδιαίτερα εκείνους τους πρώτους μήνες κατά τους οποίους η Λέσβος μάχονταν μόνη της να διαχειριστεί μια κρίση που όπως φάνηκε λύγισε ολόκληρα κράτη.

Μάλιστα, δεν περιορίστηκαν σε επιχειρήσεις διάσωσης ναυαγών, αλλά βοήθησαν με αποκλειστικά δικά τους έξοδα στον καθαρισμό των ακτών από τόνους πλαστικών σωσιβίων και βαρκών. Ιδιαίτερα τα βυθισμένα σκάφη και οι μηχανές που βρίσκονται σε διάφορα σημεία κοντά στις ακτές προκάλεσαν και συνεχίζουν να προκαλούν ζημιές στον εξοπλισμό τους».

Post A Comment:

2 comments

Ανώνυμοςείπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ.ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΞΟ ΕΝΩ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΘΑΛΑΣΣΟΠΝΙΓΟΥΝ.ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ.ΧΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ(ΠΟΣΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΓΕΛΑΣΩ)ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΦΩΡ!!!ΤΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΓΑΓΓΡΕΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΜΙΛΩ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ.
ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΡ@ΟΛΗ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΣΟΥ.ΜΕΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕ ΑΠ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΜΑ@ΛΑΚΑ
ΞΕΝΙΑ

george-aetosείπε...

Κοινή λογική όσο ταΐζεις τα σκυλια θα μαζευτούν και αλλα! και αν εχει κανεις τα κότσια ας κανει τεστ εχθρότητας και νοημοσύνης σε ολους αυτούς τους λαθρο! ειναι εγκληματικές φυλές εκτός αυτα που προκαλεί στον εγκέφαλο η περιτομή!

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications